«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», τόνισε ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Θανάσης Γκανάς για τον χθεσινοβραδινό ισχυρό σεισμό με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ύδρας. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αθήνα, στην Πελοπόννησο και έως και την Κρήτη.

Δεν έχουν ωστόσο αναφερθεί ζημιές.

«Ήταν η κύρια δόνηση», δήλωσε μιλώντας στο Mega ο κ. Γκανάς, σημειώνοντας πως η περιοχή του επίκεντρου «δίνει» τέτοιου είδυς σεισμούς και τονίζοντας πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Όπως τονίζει στο ΑΜΠΕ και η διδάκτωρ σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Καραγιάννη, πρόκειται για έναν υποθαλάσσιο «σεισμό βάθους» με μεγάλο εστιακό βάθος και για μια μεμονωμένη περίπτωση και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν συντρέχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας.

Μέχρι σήμερα το πρωί σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και το αστυνομικό τμήμα της Ύδρας-με τους οποίους επικοινώνησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ- δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές και άλλου είδους καταστροφές.

Ο σεισμός είχε βάθος 110 χιλιόμετρα.

Αρχικά το μέγεθος του σεισμού είχε προσδιοριστεί στα 5,6 Ρίχτερ, αναθεωρόντας όμως το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο προσδιορίζει το μέγεθος στα 5,4 Ρίχτερ.