Διόρθωση: Όπως ενημερωθήκαμε από τα Ellinika Hoaxes, η συγκεκριμένη είδηση δεν επιβεβαιώνεται.
Αρχικά, διαβάστε το κείμενο όπως είχε δημοσιευτεί πρώτη φορά, πριν επιβεβαιώσουμε το ότι η είδηση είναι παραπλανητική και δεν ισχύει:
Εικόνες συνωστισμού καταγράφηκαν σε Λυκαβηττό και Θεσσαλονίκη, με πλήθος πιστών να θέλει να βρεθεί στην εκκλησία για την εορτή του Αγίου Παΐσίου του Αγιορείτου.
Όπως αναφέρει το MEGA και στις εικόνες που έδειξε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, υπήρξε κοσμοσυρροή το Σαββατοκύριακο στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου.
Χιλιάδες πιστοί βρέθηκαν εκεί για να προσκυνήσουν, χωρίς ωστόσο να τηρούν αποστάσεις ασφάλειας, με πολλούς να μη φορούν καν μάσκα.
Παρόμοια φέρεται να ήταν η εικόνα και στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού. Αν και εκεί οι πιστοί δεν εισήλθαν στο εκκλησάκι, αλλά όπως μετέδωσε το Mega δεν τήρησαν τα μέτρα ασφαλείας.
Και τώρα διαβάστε την πραγματική είδηση.
Μεγάλη διάδοση έχουν γνωρίσει τον Ιούλιο 2020 ορισμένες φωτογραφίες που δείχνουν κοσμοσυρροή στο Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου.
Αν και παρουσιάστηκαν ως πρόσφατες, από την φετινή εορτή του Αγίου, κατά την οποία ισχύουν περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, στην πραγματικότητα έχουν ληφθεί στο εγγύτερο ή απώτερο παρελθόν.
Αν και εντοπίζονται σε δημοσιεύματα κάποιες πρόσφατες φωτογραφίες με συνωστισμό ανθρώπων στην Σουρωτή, αρκετές από όσες αναρτήθηκαν δεν έχουν σχέση με την φετινή πανήγυρη.
Συνοψίζοντας, οι υπό εξέταση φωτογραφίες από την Σουρωτή δεν αναφέρονταν στην εορτή του Αγίου Παϊσίου το 2020, αλλά σε αρκετά προγενέστερο χρόνο. Ορισμένες πρόσφατες από τη Σουρωτή δείχνουν πράγματι ουρές ικανού πλήθους ανθρώπων, ενώ οι φωτογραφίες με κοσμοσυρροή προέρχονται κυρίως από ναό στο Λυκαβηττό.