Η ανακοίνωση του γενικού γραμματέα της ΠΝΟ, Γιάννη Χάλα, έφερε την απάντηση του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρου Βενιάμη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.
«Υπηρέτησα και υπηρετώ το όραμα του Έλληνα ναυτικού. Δεν θα λιποτακτήσω μπροστά σε όσους εργάζονται ή συνεργάζονται για την υποβάθμιση και οικονομική εξαθλίωσή του» αναφέρει σε ανοιχτή επιστολή του ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς με αφορμή την αντίδραση εννέα ναυτεργατικών σωματείων που ζητούν τη σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, με στόχο την πραγματοποίηση παναυτικού συνεδρίου και τη διενέργεια εκλογών, ενώ για το θέμα τα συγκεκριμένα σωματεία είχαν προσφύγει και στη Δικαιοσύνη.
Ο κ. Χαλάς, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, κάνει λόγο για «προσχεδιασμένες» ενέργειες των 9 σωματείων, που όπως προσθέτει «απέχουν συστηματικά από τα συλλογικά όργανα της Ομοσπονδίας με αποτέλεσμα με δική τους αποκλειστικά υπαιτιότητα να μην αντιμετωπίζονται έγκαιρα κρίσιμα ζητήματα».
Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ προσθέτει επίσης ότι η δικαστική προσφυγή των 9 σωματείων απερρίφθη, ενώ αναφέρει ότι «ο λόγος τους όπως συνοψίζεται στο επίσημο δημοσιογραφικό όργανο της Ένωσης Πλοιάρχων θυμίζει αντίλαλο των εισηγήσεων του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών».
«Όσοι υπηρετούν θεσμικούς ρόλους θα κριθούν μετά την ολοκλήρωση της θητείας τους»
Σε απάντηση της ανακοίνωσης του ΓΓ της ΠΝΟ, ο κ. Βενιάμης αναφέρει: «Όσοι υπηρετούν θεσμικούς ρόλους πρέπει να περιμένουν να κριθούν μετά την ολοκλήρωση της θητείας τους, γιατί τότε θα αποτιμηθεί η συνολική τους προσφορά».
Στη συνέχεια σημειώνει: «Διαπιστώνω με απογοήτευση ότι ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ δεν βλέπει το δάσος αλλά μόνο το δέντρο και αυτό της δικής του επιλογής.
Σε κάθε περίπτωση, αδυνατώ να εντοπίσω το όραμα που υπηρετεί την τελευταία δεκαετία, εκτός κι αν αυτό είναι η φθίνουσα πορεία του ελληνικού νηολογίου και της ναυτοσύνης των Ελλήνων, και το ευρύτερο τέλμα του ναυτικού επαγγέλματος στην πατρίδα μας» τονίζει ο πρόεδρος των Ελλήνων Εφοπλιστών.
Ο κ.Βενιάμης προσθέτει επίσης ότι οι «οι προσωπικές ατζέντες και φιλοδοξίες πρέπει να μην υπερτερούν του γενικού συμφέροντος του κλάδου»