Το 5G έρχεται και όπως συμβαίνει με κάθε τι καινούργιο, οι απορίες που δημιουργούνται είναι πολλές κι εύλογες. Πόσω μάλλον, όταν πρόκειται για την επόμενη γενιά κινητής ευρυζωνικότητας που θα αντικαταστήσει τη σύνδεση 4G LTE και μάλιστα με τρόπο που ενδεχομένως κανείς δεν έχει φανταστεί.

Οι ταχύτητες στο διαδίκτυο αναμένεται να αυξηθούν δραματικά και η εμπειρία χρήσης αυτού δεν θα έχει καμία σχέση με αυτή που βιώνουμε μέχρι σήμερα με την 4G. Και στη συζήτηση για τον ερχομό του 5G έχουν μπει και οι έξυπνες πόλεις, και τα όσα ακούγονται, μοιάζουν βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Ωστόσο, το 5G δεν άργησε να «δαιμονοποιηθεί», προτού καν εφαρμοσθεί. Και η συζήτηση αφορά κυρίως σε θέματα υγείας και κατά πόσο η ακτινοβολία που θα εκπέμπει είναι επικίνδυνη.

Μάλιστα, αυτή επανήλθε μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Καλαμάτα, όπου το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να διακοπούν οι δοκιμές του δικτύου 5G, μετά από αίτημα πολιτών που έκαναν λόγο ακόμη και για «πείραμα με πειραματόζωα τους Καλαματιανούς».

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, σε συνεργασία με το Aegean College διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Η νέα γενιά τηλεπικοινωνιακών συστημάτων 5G: H ζωή μας αλλάζει;». Σε αυτήν θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες και θα δώσουν απαντήσεις σε όλες τις απορίες σχετικά με την επόμενη γενιά κινητής ευρυζωνικότητας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30-20:30, στην αίθουσα διαλέξεων του Aegean College (Πανεπιστημίου 17 -7os όροφος).

Πηγή Φωτογραφίας: Καλαμάτα, Χρήστος Ζέρβας -Δεκέμβριος 4, 2019 By Ελένη Λιανού Press Publica

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης

18:15 Προσέλευση κοινού

18.30 Χαιρετισμοί  Εκπροσώπων Φορέων

Προεδρείο: Φιλντίσης Παναγιώτης – Τσιμή Ροδόκλεια – Κολυβοδιάκος Ιωάννης

·         18:30 -18:55 Κάππας Κωνσταντίνος,

Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής- Ακτινοφυσικός,τμ.Παν/μίου Θεσσαλίας

Θέμα: «Βιολογικές επιδράσεις 4G – 5G ραδιοκυματικής ακτινοβολίας»

·         18:55 – 19:20 Μητρόπουλος Γεώργιος,

Mobile Networks System Archit

Θέμα: «5G and beyond…. Enabling a new digital era»

·         19:20-19:45 Κοτσιφάκος Δημήτριος,

Καθηγητής Ηλεκτρονικής ΠΕ 84,  απόφοιτος, A–TEI Αθηνών,

(MSc – PhD(c)) Τμήματος Πληροφορικής, Πανεπιστημίου Πειραιώς,

Θέμα: «5G: The Microwave Perspectiv

19.45-20.00  Παρεμβάσεις  του κοινού

20.00-20.30 Ερωτήσεις – Διάλογος

20.30 Λήξη της Εκδήλωσης