Κάλεσμα για τη συνέχιση της αγωνιστικής κινητοποίησης ενάντια στο λουκέτο στην ΕΡΤ απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας βρίσκονται περίπου 100 άτομα, ενώ στην ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής αναφέρεται η «η ομόθυμη βούληση του κλάδου για ανυποχώρητο αγώνα μέχρι να ακυρωθεί η απόφαση που έριξε “μαύρο” στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση».

Σημειώνεται ότι στις 18:00 το απόγευμα συνήλθε, κεκλεισμένων των θυρών, το τμήμα Αναστολών της Ολομέλειας του ΣτΕ για να εξετάσει την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ που ζητάει να ανασταλεί η επίμαχη απόφαση των κ.κ. Στουρνάρα και Κεδίκογλου.

Η προσπάθεια των δικαστών του τμήματος Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι να εκδοθεί σήμερα το βράδυ η απόφαση επί του αιτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ για αναστολή της από 11.6.2013 απόφασης του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σ. Κεδίκογλου, για την κατάργηση της ΕΡΤ ΑΕ. Πάντως δεν αποκλείεται η απόφαση να δημοσιευθεί τελικά αύριο.

Εν τω μεταξύ με επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης «εκφράζει τη θλίψη του» για όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ. «Λίγες ημέρες μετά τη συμπλήρωση 19 ετών από τον θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι, αντί για φόρο τιμής στη μνήμη του, θα κλείσουμε τη χορωδία που ίδρυσε το 1977;» αναρωτιέται με βαθιά πικρία αλλά και οργή ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης.

Και σήμερα το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής έχουν προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων. Στις 9 το βράδυ πραγματοποιείται συναυλία από την Ορχήστρα και Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τη Χορωδία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, καθώς και σειρά καλλιτεχνών.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ