Μετά την Εγνατία και τον Θεσσαλικό κάμπο, τα πρώτα αγροτικά μπλόκα στην Κρήτη είναι γεγονός. Το ραντεβού δόθηκε στον κόμβο των Πεζών στο Ηράκλειο στην κινητοποίηση που διοργάνωσε η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση και αποτελεί ένα πρώτο δείγμα του κλίματος που υπάρχει στον αγροτικό κόσμο του Ηρακλείου.

Η κινητοποίηση σε πρώτη φάση θα έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα, μεταδίδει το prismanews.gr, καθώς οι διοργανωτές θέλουν να στείλουν μήνυμα στην πολιτεία με την παρουσία τους και όχι να ταλαιπωρήσουν τους οδηγούς. Παράλληλα η κινητοποίηση είναι η πρώτη φωνή από την Κρήτη που θα φωνάξει «παρών» στο μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες σε Ηράκλειο και Χανιά βγαίνουν σήμερα στους δρόμους αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα που απειλούν με αφανισμό τον αγροτικό κλάδο.

Τα συντονιστικά όργανα των αγροτών στους δυο νομούς καλούν τα μέλη τους σε ανασύνταξη και δυναμική υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου. Αντίστοιχα στα Χανιά το κάλεσμα έχει σημείο αναφοράς την πλατεία Αγοράς στο κέντρο της πόλης όπου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι του νομού στις 11 το πρωί.