Στην τελική ευθεία μπαίνει η αναβάθμιση του οδικού άξονα της Αγίου Δημητρίου, μετά την έγκριση της τρίτης φάσης του έργου, από την οδό Ίωνος Δραγούμη έως την οδό Λαγκαδά, από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του σώματος.

Το έργο που έχει προϋπολογισμό 1.290.000 ευρώ, περιλαμβάνει παρεμβάσεις ανακατασκευής των πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού Αγίου Δημητρίου, επανασχεδιασμό της κυκλοφορίας αυτοκινήτων και πεζών, καθώς και αναδιάρθρωση των στοιχείων εξοπλισμού, από την οδό Ίωνος Δραγούμη έως και την οδό Λαγκαδά, συνολικού μήκους 840 μέτρων, ανέφερε κατά την εισήγηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομία και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.

Εξάλλου, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Χαριλάου και συγκεκριμένα, την κυκλοφοριακή μελέτη για τους κόμβους Κανάρη – Απόλλωνος – Αναξιμάνδρου – Διστόμου και Γυμν. Μικρού – Παπάφη – Γυμν. Μυστακίδου και Γ’ Σεπτεμβρίου – Στ. Κυριακίδη.