«Έφτασε επιτέλους η ώρα το Πεδίον του Άρεως να περάσει στο Δήμο Αθηναίων. Έχω ακούσει πολλές δικαιολογίες και πολλά που βασικά δεν λένε τίποτα. Αυτό που μετράει στην πραγματική ζωή είναι πως ο δημότης θα πρέπει να ξέρει από πού να ζητάει το λογαριασμό. Αυτό που λέμε “τα παράπονά σας στο Δήμαρχο”, εμείς το εννοούμε», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης σε διάλογο με κατοίκους του Πεδίου του Άρεως και των γύρω περιοχών με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Αθηνά-Πεδίον του Άρεως».
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι μερικά ζητήματα δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα πρόσωπα και τις καλές προθέσεις που μπορεί να έχουν, αλλά έχουν σχέση με τις υποδομές, τους μηχανισμούς και τα μέσα.
«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένας περιφερειάρχης μπορεί να διαχειριστεί το Πεδίον του Άρεως. Αντίθετα ένας Δήμαρχος μπορεί να παρέμβει ουσιαστικά, ειδικά όταν έχει τη στήριξη μιας τέτοιας συμμαχίας όπως είναι η δική σας», συνέχισε ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι αυτό το πάρκο και αυτή η περιοχή είναι καρδιά του πολεοδομικού συγκροτήματος των Αθηνών όπως και να το δει κανείς.
«Σκεφτείτε την Αθήνα και αυτή την περιοχή με το Πεδίον του Άρεως από ψηλά. Εδώ είναι ο Πανελλήνιος που έχει εγκαταλειφθεί, έχουμε την ΑΣΟΕΕ και λίγο πιο πέρα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Μπορούμε να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη, να ενώσουμε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το Πολυτεχνείο και το Ακροπόλ. Είναι ίσως η μεγαλύτερη αλλαγή που μπορούμε να κάνουμε στην πόλη», υπογράμμισε ο Κώστας Μπακογιάννης εξηγώντας ότι πέρα από τα 11.000 ευρήματα του Μουσείου, μπορούμε να εκθέσουμε και τα 200.000 που υπάρχουν στις αποθήκες του και «να μετατρέψουμε την περιοχή σε πόλο έλξης για τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο».
Οι κάτοικοι του είπαν ότι αυτό που ονειρεύονται είναι να χαρούν και τα παιδιά τους το πάρκο όπως εκείνοι στα παιδικά τους χρόνια.
«Στις γειτονιές σας που επισκέπτομαι αυτό ακριβώς μου λένε. Το Πεδίον του Άρεως να ξυπνά τις παιδικές μας μνήμες μας. Αυτό προϋποθέτει ασφάλεια η οποία συνδέεται με το φως, με την αστυνόμευση, με την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας. Απαιτεί να γίνει επιτέλους αναβάθμιση του ίδιου του πάρκου που το έχουμε αφήσει να μαραζώσει. Υπάρχουν πολλά τεχνικά θέματα εντός του πάρκου που δεν είναι πολύ κοστοβόρα. Αυτό που πάνω απ’όλα χρειάζεται είναι μια επίθεση Πολιτισμού. Να μετατρέψουμε το Πεδίον του Άρεως σε πολιτιστικό κέντρο της πόλης. Να το δούμε σαν ευκαιρία να αναδείξουμε τη δημιουργική βιομηχανία, να δώσουμε στους πολιτιστικούς φορείς της πόλης τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το πάρκο και τελικά να το καταστήσουμε έναν λαμπερό φιλόξενο προορισμό», ανέφερε επίσης ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ο οποίος ευχαρίστησε το Σύλλογο «Αθηνά – Πεδίον του Άρεως» για την πρόσκληση και τόνισε πως αυτές οι συζητήσεις με τους κατοίκους είναι οξυγόνο για την αυτοδιοίκηση.
Ενόψει της παρουσίασης του προγράμματος του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» είπε ότι είναι χτισμένο από κάτω προς τα πάνω και πως είναι εστιασμένο στις επτά δημοτικές κοινότητες που είναι σαν μικροί Δήμοι.
«Έχουμε εισάγει τη λογική των συμβουλίων της γειτονιάς κάτι που για να είναι βιώσιμο θα πρέπει ο Δήμος να ανταποκρίνεται. Δεν θα είναι λέσχες ιδεών και διαλογισμού αλλά θα αισθάνονται πως όταν ζητάνε κάτι ο Δήμος θα ανταποκρίνεται», εξήγησε ο Κώστας Μπακογιάννης.