Η Diageo Hellas, κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στη χώρα και η ΑΒ Βασιλόπουλος, εταιρεία ηγέτης στο χώρο του λιανεμπορίου, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης.

Η Diageo Hellas υλοποιώντας με συνέπεια τη δέσμευσή της για προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ στο ευρύ κοινό, ενδυναμώνει τη δράση της μέσα από στρατηγικές συμμαχίες τόσο με τους κοινωνικούς όσο και με τους επιχειρηματικούς της εταίρους. Σε αυτή την προσπάθεια αρωγός στέκεται η ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία απαντώντας στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, αντιλαμβάνεται τη σημασία της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πελατών της για το αλκοόλ, αλλά και της παροχής πρακτικών λύσεων σχετικών με την υπεύθυνη κατανάλωση.

Ένα πρώτο βήμα αυτής της στρατηγικής συνεργασίας αποτελεί η διαδικτυακή υποστήριξη της νέας πλατφόρμας της Diageo «Ρώτα το Διονύση» (http://calculator.drinkiq.com/) μέσω των ψηφιακών καναλιών της ΑΒ Βασιλόπουλος (site, Facebook και Twitter).

Το «Ρώτα το Διονύση», ο απλός και φιλικός διαδικτυακός τόπος που παρουσίασε πρόσφατα η Diageo, βοηθά τους καταναλωτές να υπολογίσουν τα γραμμάρια αλκοόλ που περιέχει το ποτό τους, όπως επίσης και τις θερμίδες που τους δίνει αλλά και το χρόνο που χρειάζεται ο οργανισμός τους για να το επεξεργαστεί.

Επιπλέον, ενημερώνει τους καταναλωτές σχετικά με τις επιλογές τους όταν πίνουν στο σπίτι ή με φίλους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι χρήστες της εφαρμογής, η οποία είναι προσβάσιμη από κινητό, tablet ή υπολογιστή, είναι να επιλέξουν από μια λίστα ποτών τις προτιμήσεις τους και ο Διονύσης υπολογίζει και τους ενημερώνει. Το website επίσης περιλαμβάνει προτάσεις και συμβουλές υπεύθυνης κατανάλωσης που θα φανούν πολύ χρήσιμες σε όσους το επισκεφθούν.

Με αυτή τη σπουδαίας σημασίας συμμαχία, η Diageo Hellas και η ΑΒ Βασιλόπουλος ενώνουν τις δυνάμεις τους με καινοτόμο τρόπο και κοινό στόχο τη πληρέστερη ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού.