Ένας πολίτης μετέβη χθες στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην πλατεία Συντάγματος και τελευταία στιγμή, όπως αναφέρουν οι υπάλληλοι, θέλησε να κάνει μεταδημότευση. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να συμβεί, καθώς δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και έτσι -όπως καταγγέλλεται- έβγαλε ένα αιχμηρό αντικείμενο.

Όπως ανέφερε ο κ. Αναγνωστάκης, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΚΕΠ Συντάγματος, στην κάμερα του OPEN: «Ως Έλληνες είμαστε άνθρωποι της τελευταίας στιγμής. Υπήρχε και έλλειμμα ενημέρωσης από το υπουργείο Εσωτερικών, κατά την προσωπική μου άποψη.

Σε όλα τα ΚΕΠ, ακόμη και στις 19:50, δεχόμασταν αιτήσεις για μεταδημοτεύσεις πολιτών και για εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Κάτι που απαιτεί διάφορα δικαιολογητικά και είναι μια χρονοβόρος διαδικασία, η οποία δεν γίνεται σε δέκα λεπτά».

«Επειδή υπάρχει υποστελέχωση, δεν μπορούν να ανταποκριθούν οι υπάλληλοι. Ένας πολίτης δεν εξυπηρετήθηκε και απείλησε με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο. Δεν ασκήθηκε βία, αλλά υπήρχε απειλή. Σε άλλα ΚΕΠ έχει γίνει και αυτό. Πέρσι τον Αύγουστο έσπασαν τον γκισέ και όταν βρεθήκαμε στα δικαστήρια, δεν υπήρχε καν εκπρόσωπος του δήμου για να πάρει την αποζημίωση για τις φθορές», συμπλήρωσε για το περιστατικό.

Για το αν υπήρχε Αστυνομία, απάντησε: «Παρότι είναι το πιο καλά φυλασσόμενο σημείο της Αθήνας, δεν υπήρχε».