Τέλος δεν έχει η κόντρα που έχει ξεσπάσει με την παράσταση «Corpus Christi» στο Χυτήριο.

Παρά το γεγονός ότι οι συντελεστές της αποφάσισαν εδώ και καιρό να την κατεβάσουν, οι αντιδράσεις που προέκυψαν από πλευράς Εκκλησίας, ηθοποιών αλλά και βουλευτών της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν να διαμαρτύρονται έξω από το θέατρο της Ιεράς Οδού ήταν πάμπολλες.

Αυτή τη φορά το «φυτίλι» ανάβουν οι κατηγορίες για καθύβριση θρησκεύματος και κακόβουλη βλασφημία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση που αντιμετωπίζουν οι συντελεστές αλλά και οι ηθοποιοί της παράστασης.

Έτσι, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη εναντίον τους, βασιζόμενη στη μήνυση που υπέβαλε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Με αφορμή τις ποινικές αυτές διώξεις και τις κατηγορίες, ο σκηνοθέτης της παράστασης, Λαέρτης Βασιλείου, αναφέρει στο newsbeast.gr ότι: «Ο μητροπολίτης Πειραιώς δεν έχει δει την παράσταση οπότε έχει καταθέσει μια μήνυση για κάτι που δεν γνωρίζει. Κανείς δεν έχει δει την παράσταση γιατί πολύ απλά δεν κατάφερε αυτή να πραγματοποιεί», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Η παράσταση παίχτηκε μόνο το καλοκαίρι. Τον Οκτώβρη με όλα αυτά τα γεγονότα δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε την παράσταση. Τότε κατατέθηκε η μήνυση. Εμείς έχουμε κερδίσει τρεις φορές ασφαλιστικά μέτρα. Από κει και πέρα δεν ξέρω τι παιχνίδια πολιτικής σκοπιμότητας θέλουν να παίξουν διάφοροι και τι δημοσιότητα θέλει ο καθένας.

Εγώ έχω μόνο να πω ότι οι άνθρωποι που κατέθεσαν μήνυση, δεν έχουν δει την παράσταση. Ο εισαγγελέας καλά θα κάνει να ασχολείται με αυτούς που έχουν κατακλέψει τη χώρα και όχι με την τέχνη και το θέατρο».