Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην Πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποιήθηκαν, την 1η Οκτωβρίου, τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας Εναλλακτικού Τουρισμού με θέμα την Κύπρο, η οποία διοργανώθηκε από τα Γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου και τον Γενικό Διευθυντή του ΚΟΤ, κ. Μάριο Χαννίδη, παρουσία όλων των ΜΜΕ της Βόρειας Ελλάδας και εκπροσώπων αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής, του Προεδρείου της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης και πολυάριθμων επισκεπτών.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο κ. Γιώργος Ιωαννίδης, Διευθυντής του Γραφείου ΚΟΤ Αθήνας αναφέρθηκε στο περιεχόμενη της έκθεσης και της όλης προσπάθειας τονίζοντας ότι το περιεχόμενο της φωτογραφικής έκθεσης αντικατοπτρίζει ένα μικρό δείγμα της ποιοτικής υποδομής που διαθέτει και αναπτύσσει η Κύπρος σε ό,τι αφορά τον εναλλακτικό τουρισμό.


Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε επίσης ότι η 1η Οκτωβρίου είναι μια ιστορική ημέρα για την Κύπρο γιατί την αντίστοιχη ημερομηνία του 1960, απέκτησε την ανεξαρτησία της. «Σήμερα είναι ιδιαίτερη η χαρά μας γιατί η σημαία της Κύπρου κυματίζει στην καρδιά της Θεσσαλονίκης εορτάζοντας τα πεντηκοστά δεύτερα γενέθλια της. Απευθυνόμενος στον κ. Υπουργό, ο Διευθυντής του Γραφείου ΚΟΤ Αθήνας επεσήμανε ότι: «Έχουμε την πίστη ότι με την αγαστή συνεργασία μας αυτή η σημαία που αντιπροσωπεύει την κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα κυματίζει μόνιμα σε ελληνικούς τόπους και τα επόμενα… χίλια χρόνια». Ευχαρίστησε επίσης τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη που: «απλόχερα μας προσέφερε την Πλ. Αριστοτέλους για να προβάλλουμε την τουριστική Κύπρο στο ευρύτερο κοινό της πόλης». Καταλήγοντας, ο κ. Ιωαννίδης κάλεσε τον κ. Υπουργό και τους παρευρισκομένους να «πορευτούμε όλοι μαζί σε μια πρόταση – σύνθημα: “όλοι οι Ελλαδίτες αδελφοί μας στην Κύπρο και όλοι οι Κύπριοι στην Ελλάδα”».


Η φωτογραφική έκθεση που θα βρίσκεται στην καρδιά της συμπρωτεύουσας έως τις 5/10/12, στην Πλατεία Αριστοτέλους, αποτελεί μια μικρή γεύση των πολυδιάστατων τουριστικών επιλογών που προσφέρει απλόχερα η τουριστική Κύπρος. Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην Πλατεία Αριστοτέλους, φιλοξενούνται επιλεγμένες φωτογραφίες από το πλούσιο υλικό του Δημοσιογράφου, κ. Παντελή Τζερτζεβέλη και του Φωτογράφου, κ. Βασίλη Δημάκη που προέκυψε μετά από πρόσφατη επίσκεψη και περιήγησή τους στο Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 στην Κύπρο. Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΡΤ3, η οποία και είναι χορηγός επικοινωνίας.

Ανακαλύψτε κι εσείς επισκεπτόμενοι την Φωτογραφική έκθεση όλα όσα μπορεί να σας προσφέρει η τουριστική Κύπρος!

Εορτή Αμπέλου» στα Κρασοχώρια της Κύπρου, έως τις 11 Νοεμβρίου 2012

Κατά τα τελευταία έτη, οι κυπριακοί οίνοι, παρά τον διεθνή ανταγωνισμό, αποκτούν αυξημένο κύρος και τοποθετούνται πλέον στη συνείδηση του Κύπριου καταναλωτή και του ξένου επισκέπτη ως οίνοι με χαρακτήρα. Έτσι συμβάλλει και αυτό με την σειρά του στην δημιουργία ενός αειφόρου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος που θα προσκομίσει αξία στην ντόπια οινοπαραγωγή και στη σταδιακή τοποθέτηση του ονόματος της Κύπρου στις αγορές του εξωτερικού και ως προορισμός οίνου και γαστρονομίας.

Οι εκδηλώσεις που έχουν αντικείμενο το αμπέλι, το κρασί και τα παραδοσιακά προϊόντα, συνεχίζονται με σκοπό να κορυφωθούν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και διοργανώνονται από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους. Σε αυτές συμμετέχουν οι πέντε κοινότητες του συμπλέγματος Κρασοχωριών: Άρσος, Βάσα, Βουνί, Κοιλάνι και Λόφου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται ως εξής:

Αφάμια
Πλατεία Κοιλανίου : 7/10/2012 (11π.μ.)

Αναβίωση των παραδοσιακών “λογιασμάτων” από τη θεατρική ομάδα και το χορευτικό συγκρότημα του Ομίλου Κοιλανιωτών Επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων Παρασκευή και δωρεάν διάθεση ππαλουζέ στους παρευρισκόμενους Απόσταξη ζιβανίας Έκθεση γεωργικών προϊόντων Λαϊκή Αγορά με τοπικά προϊόντα Επίσκεψη στα μουσεία, στα οινοποιεία και στις εκκλησίες της κοινότητας που θα πα- ραμείνουν ανοιχτά για τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Άννοιμαν του Πιθαρκού
Πλατεία Κοιλανίου : 11/11/2012 (1μ.μ.)

Αναβίωση πιθοιγίων Μουσικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το μουσικό σχήμα “Μούσα” Δωρεάν προσφορά κρασιού και παραδοσιακών προϊόντων.

Ένα μήλο την ημέρα… στην Κυπερούντα!
Φεστιβάλ Μήλου Κυπερούντας, 14 Οκτωβρίου

Το Κοινοτικό συμβούλιο Κυπερούντας σε συνεργασία με το Κέντρο Νεότητας Κυπερούντας διοργανώνει το 9ο Φεστιβάλ Μήλου. Η φετινή εκδήλωση θα είναι αρκετά αναβαθμισμένη και έχει ενταχθεί στις θεαματικές εκδηλώσεις της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης Τροόδους υπό την αιγίδα του ΚΟΤ. Το φεστιβάλ θα γίνεις στην πλατεία του χωριού την Κυριακή 14/10/12. Οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν από τις 11.00 και θα κορυφωθούν στις 15.00, όποτε θα γίνουν τα εγκαίνια του φεστιβάλ ακολουθούμενα από πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Νissi Beach ή αλλιώς «Πράσινη» παραλία μη καπνιστών!
Non smoking παραλία έχει κηρυχθεί η γνωστή ακτή Νissi beach στην Αγία Nάπα, η οποία θεωρείται πλέον «πράσινη παραλία» και έχει ενταχθεί το σχετικό πρόγραμμα. Στόχος του προγράμματος είναι η καθαριότητα των ακτών, η διατήρηση της ποιότητας των νερών κολύμβησης και η δημιουργία πρότυπων παραλιών. Στις «πράσινες» παραλίες παρέχονται επίσης όλες οι σύγχρονες διευκολύνσεις. Το πρόγραμμα έχει θεσπιστεί από τον ΚΟΤ, το TRAVEL FOUNDATION UK και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού, στο πλαίσιο της πενταετούς συνεργασίας για αειφόρο ανάπτυξη. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του, το κοινό μπορεί να υποστηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία καπνίζοντας μόνο στην εγκεκριμένη ζώνη καπνίσματος και μάλιστα χρησιμοποιώντας σταχτοδοχεία. Ο καπνιστής οφείλει να διαχωρίζει τα απορρίμματα σε κατάλληλου κάδους σκυβάλων και ανακύκλωσης, που βρίσκονται σε διάφορα σημεία κατά μήκος της παραλίας. Επίσης, το νερό του ντους θα πρέπει να χρησιμοποιείται από τους λουόμενους με φειδώ. Οι λουόμενοι καλούνται ακόμη να χρησιμοποιούν την βρύση για παροχή πόσιμου νερού έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την χρήση πλαστικών μπουκαλιών στην παραλία. Το τουριστικό θέρετρο της Αγίας Νάπας έχει ανακηρυχθεί … πρωταθλητής στις πεντακάθαρες παραλίες εξασφαλίζοντας 14 από τις 56 συνολικά γαλάζιες σημαίες με τις οποίες τιμήθηκαν διάφορες ακτές σε ολόκληρο το νησί.
Κύπρος… ένα εύηχο τραγούδι!

Ένα μελωδικό τραγούδι για την Κύπρο και ιδιαίτερα για την Αγία Νάπα, υπό τον τίτλο «Summer Dream of Cyprus», ετοίμασε ο Erich Nachbaur, ιδρυτής και διευθυντής του αυστριακού οργανωτή ταξιδίων High Life Reisen.Ο κ. Erich Nachbaur επιδεικνύει την αγάπη του για την περιοχή της Αγίας Νάπας, την οποία προωθεί συστηματικά και με μεγάλο ενδιαφέρον. Απόδειξη τούτου, το τραγούδι και βίντεο που ο ίδιος ετοίμασε. Η εταιρεία High Life Reisen,με σταθερά βήματα, έχει καθιερωθεί ως ένας σημαντικός συνεργάτης του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στην Αυστρία. Ο εν λόγω οργανωτής διοργανώνει ομαδικά πακέτα για την Κύπρο σε περιόδους λιγότερης ζήτησης και ιδιαίτερα κατά τον μήνα Νοέμβριο εδώ και 20 χρόνια. Για την προσφορά του έχει τιμηθεί εκ μέρους του ΚΟΤ.