Περίπου στις 3:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας το ελληνικό C-130 το οποίο μετέφερε από το Τελ Αβίβ στην Αθήνα 35 ακτιβιστές που αφέθηκαν ελεύθεροι από τις αρχές του Ισραήλ.
Στο αεροδρόμιο περίμεναν τους -31 Έλληνες, τρεις Γάλλοι και έναν Αμερικανό πολίτη- οι συγγενείς τους καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, Λίτσα Αμανατίδου, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Ι.Κοραντής και η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα.
Η επιστροφή τους έγινε με περιπετειώδη τρόπο και ταλαιπωρία μέχρι την τελευταία στιγμή. Το μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας ξεκίνησε στις 23:20 το βράδυ της Τετάρτης τη διαδικασία για την αναχώρησή του. Εντούτοις, Στις 23:35, και ενώ το αεροσκάφος είχε τροχοδρομήσει στον διάδρομο απογείωσης, για αδιευκρίνιστους λόγους ειδοποιήθηκε από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ να επιστρέψει στον χώρο στάθμευσης. Τελικώς το αεροσκάφος απογειώθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.
Συγκέντρωση στην Αθήνα
Το απόγευμα της Πέμπτης, στις 19:00, οργανώθηκε στα Προπύλαια στην Αθήνα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Ισραήλ για τον αποκλεισμό της Γάζας και τη δολοφονία των ακτιβιστών. Στο βήμα της συγκέντρωση ανέβηκαν ακτιβιστές που συμμετείχαν στην νηοπομπή που επιχείρησε να «σπάσει» τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.
Την Παρασκευή, 4 Ιουνίου, στις 10:00πμ, θα δοθεί συνέντευξη τύπου από την Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» στα γραφεία της στο ΕΜΠ.
Κατά την κράτησή τους στις φυλακές Μπρεσεμπά, οι Έλληνες ακτιβιστές κατήγγειλαν τους Ισραηλινούς για χρήση ωμής βίας και σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ανέφεραν:
«Η βιαιότητα των Ισραηλινών συνεχίστηκε και στο λιμάνι του Ashdod που οδηγήθηκαν πλοία και επιβαίνοντες, όπου Έλληνες ξυλοκοπήθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα και 3 από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ή σε ξεχωριστούς χώρους κράτησης.
Δηλώνουμε ότι όσο η Γάζα είναι αποκλεισμένη, όσο η Παλαιστίνη υπό κατοχή, όσο η διεθνής κοινότητα δεν τολμά να επιβάλλει στο Ισραήλ τη διεθνή νομιμότητα και τις διεθνείς αποφάσεις, εμείς θα συνεχίσουμε να ετοιμάζουμε νέες αποστολές και να πλέουμε προς τα νερά της Γάζας. Μέχρις ότου το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης που δημιούργησαν οι Ισραηλινοί στον 21ο αιώνα, να πάψει να υπάρχει».