Χτυπά σήμερα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, με τους μαθητές να κάθονται στα θρανία και να μετρούν αντίστροφα για τις επόμενες διακοπές. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στους δρόμους, εκτός από δασκάλους, μαθητές και γονείς, βρίσκονται από νωρίς το πρωί και στελέχη της Τροχαίας, που διενεργούν ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία για να ελέγξουν εάν τηρούνται οι κανόνες για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

Παράλληλα, μοιράζουν και ενημερωτικά φυλλάδια σε δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα, με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, τόσο για μαθητές, όσο και για γονείς. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που στοχεύει στην ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση γονιών και μαθητών σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Στα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.