«Αγροτική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, Ανάπτυξη της Υπαίθρου και Νέα Αγροτική Επιχειρηματικότητα», είναι τα θέματα του διήμερου εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Ιουλίου, στο Δήμο Γεωργίου Καραισκάκη Άρτας. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στην κεντρική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μεγαλόχαρη, θα παραστεί και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, και εκπρόσωποι του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου.

Αναλυτικά συμμετέχουν: Αθανάσιος Τσαυτάρης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Κουμουτσάκος, ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Δανέλλης, ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Χαράλαμπος Αγγουράκης, ευρωβουλευτής ΚΚΕ, Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής Κόμμα Πρασίνων, Γιώργος Χατζημαρκάκης, Γερμανός ευρωβουλευτής με το κόμμα των Φιλελευθέρων, Τάσος Χανιώτης, διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα, καθώς και ο δήμαρχος του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, Δημήτρης Γαλλίκας. Παρεμβάσεις ,μέσω τηλεδιάσκεψης, θα κάνουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, και ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας, Στεφάν Λε Φόλ.