Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και ενάμιση χρόνο οι προμηθευτές ιατρικών ειδών, οι οποίοι απευθύνουν άλλη μία έκκληση για την τακτοποίηση των χρεών τους.

Παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις, που τους είχαν δοθεί, δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος.

Κι αυτό, γιατί μέχρι σήμερα, ο ΕΟΠΥΥ, ξεκινώντας με περισσή καθυστέρηση τη λειτουργία του τον περασμένο Ιανουάριο, δεν έχει εκτελέσει καμία πληρωμή προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Όπως υποστηρίζουν, οι οφειλές από το 2008 έως και σήμερα καταβάλλονται με προβληματικό τρόπο. Για ποιο λόγο;

– Τα έτη 2008 -2009 πληρώθηκαν με ”κουρεμένα” ομόλογα, επιφέροντας ανεπανόρθωτη οικονομική καταστροφή για τους προμηθευτές

– Το έτος 2010 πληρώνεται άτακτα και προβληματικά 

– Το έτος 2011 παραμένει ανεξόφλητο σχεδόν στο σύνολό του 

– Στο πρώτο τετράμηνο του 2012 δεν διαφαίνεται καμία προοπτική πληρωμής παρά την πεποίθηση των κυβερνώντων ότι ο ΕΟΠΥΥ «σε χρόνο ρεκόρ» θα αλλάξει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος.

Μάλιστα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι «παρά την επίσημη δήλωση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού, η οποία αναφέρει ότι ”ο ΕΟΠΥΥ είναι η ανατροπή σε όσα άσχημα, στραβά, αγκυλωμένα έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα… Όσα δεν έγιναν έως τώρα, καλούμαστε σε χρόνο ρεκόρ να τα υλοποιήσουμε”, αποδεικνύεται ότι στα ”άσχημα, στραβά και αγκυλωμένα που είχαμε ζήσει”, περιλαμβάνεται η μόνιμη καθυστέρηση στις πληρωμές των προμηθευτών.

Οι καιροί που οι αρμόδιοι – επικεφαλής του πολύπαθου τομέα της δημόσιας υγείας, θέσπιζαν έναν οργανισμό με εντυπωσιακό όνομα και τίτλο, με σκοπό να κερδίσουν χρόνο και πρόσκαιρη αποδοχή έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο κλάδος της υγείας αργοπεθαίνει. Όσους οργανισμούς και αν ιδρύσουν, όποιο όνομα κι αν τους δώσουν, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, γιατί απλούστατα θα στηρίζεται στην πάγια τακτική του ”άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”».