Τελικά ο καιρός δεν έκανε το χατήρι σε όσους περίμεναν σήμερα με αγωνία να πετάξουν τον χαρταετό τους. Από χθες το βράδυ ο καιρός φόρεσε ξανά τα χειμωνιάτικά του και από τη νύχτα άρχισε να βρέχει στα πεδινά και να χιονίζει στα ορεινά. Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα χιόνια κατέβηκαν και πιο χαμηλά.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, Οι αλατιέρες έπιασαν δουλειά από νωρίς το πρωί στη Φθιώτιδα. Από τις 04:00΄ τα ξημερώματα χιονίζει από Τυμφρηστό και πάνω στο δρόμο προς Καρπενήσι, όπου αλυσίδες χρειάζονται από το 62ο μέχρι το 65ο χλμ στη Ράχη Τυμφρηστού, ενώ ασθενή χιονόπτωση έχουμε αυτή την ώρα και μέσα στο Καρπενήσι, χωρίς να το έχει στρώσει ακόμα.

Έντονη χιονόπτωση σημειώθηκε νωρίς το πρωί και στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού, από το 14ο και πάνω. Αυτή την ώρα χιονίζει , όπως και στο δρόμο προς Μπράλο, χωρίς μέχρι στιγμής να χρειάζονται αλυσίδες.

Η τροχαία και η πολιτική προστασία είναι στο πόδι όλη τη νύχτα για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς και συστήνουν στους οδηγούς να έχουν μαζί τους αλυσίδες γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστούν.

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από το βράδυ σταδιακά, ωστόσο ο υδράργυρος τη νύχτα θα πέσει πολύ χαμηλά και το ξημέρωμα της Τρίτης αναμένεται παγετός. Η θερμοκρασία θα αρχίσει και πάλι από αύριο να ανεβαίνει σταδιακά όλες τις επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται ηλιοφάνεια.