Πορεία διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοί τους από τη Θεσσαλονίκη, τη Νάουσα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και τη Δράμα.

Στην πορεία συμμετείχαν και γονείς παιδιών που φιλοξενούνται στον μοναδικό βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΕΕ, στη Θεσσαλονίκη.

«Στη μέση της χρονιάς, εάν κλείσει, δεν ξέρουμε τι θα απογίνουν 100 παιδιά, φτωχών οικογενειών – στην πλειοψηφία τους ανύπαντρων μητέρων και γονέων με ειδικές ανάγκες – τα οποία ως τώρα φιλοξενούνται και σιτίζονται στο σταθμό δύο φορές τη μέρα, χωρίς να πληρώνουν τροφεία» δήλωσε στο ΑΜΠΕ η διευθύντρια του βρεφονηπιακού σταθμού του ΟΕΕ Άννα Κούρου.

Η πορεία ξεκίνησε από την οδό Λ. Στρατού στο ύψος της ΕΤ-3 και μέσω της Εγνατίας κατέληξε έξω από τη γ. γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης.

Αύριο (Τετάρτη) στις 9 το πρωί. οι εργαζόμενοι του ΟΕΕ – ΟΕΚ θα συγκεντρωθούν στα διόδια των Μαλγάρων για να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς για τις επιπτώσεις της κατάργησης των δύο οργανισμών και το μεσημέρι στις 12 θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΘ.

Την Πέμπτη θα συγκεντρωθούν στις 9.00 π. μ. στα γραφεία του ΟΕΕ και θα ξεκινήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης.