Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου είναι από τους δημοσιογράφους που έχουν διατελέσει σε εφημερίδες, περιοδικά καθώς και στην κρατική τηλεόραση.
Ήταν εκείνη που ανακάλυψε και τη Νατάσα Ράγιου, όταν εκείνη, στα μέσα της δεκαετίας του ΄80, ήρθε για σπουδές στην Αθήνα. Η συνάντησή της με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ και της Απογευματινής, ενώ ήταν ακόμη φοιτήτρια στη φιλοσοφική, υπήρξε καθοριστική για την καριέρα της.
Η γνωστή δημοσιογράφος άρχισε τη δημοσιογραφία το 1964, όπως λέει στο newsbeast.gr, από το Έθνος, κάνοντας καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και μουσική για νέους τότε. «Τα πράγματα από εκείνη την εποχή μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει κατά πολύ. Δεν υπάρχει απλά καμία σχέση ούτε στον τρόπο που αντιμετωπίζονταν οι εφημερίδες ούτε και στον τρόπο που δούλευαν οι δημοσιογράφοι», αναφέρει.
Δούλεψε, εκτός από πολλές εφημερίδες, και στην τηλεόραση κάνοντας δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. «Τον Οκτώβριο του 1970 μαθητευόμενη ακόμη στο τηλεοπτικό πεδίο από το Σαράντη Μιχαλόπουλο τότε, μου δόθηκε μία μεγάλη ευκαιρία. Αρρώστησε ένα βράδυ, δε μπορούσε να βγει στο δελτίο και έτσι βγήκα εγώ. Από τότε το παρουσίασα αρκετές φορές μέχρι τη στιγμή που ο τότε αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Οδυσσέας Αγγελής, είπε ότι οι γυναίκες βγαίνουν στις ειδήσεις μόνο στις κομμουνιστικές χώρες και έτσι διακόπηκε η πορεία μου», προσθέτει.
Από τότε, η κυρία Λυκιαρδοπούλου, παρότι ήταν η πρώτη γυναίκα που είπε δελτίο ποτέ στην Κρατική Τηλεόραση, δεν επεδίωξε να συνεχίσει την πορεία της στην παρουσίαση. «Δεν το επεδίωξα και ούτε με ενδιέφερε να το κάνω» λέει για να προσθέσει «Συνέχισα ένα διάστημα μετά στη μεσημεριανή τηλεφημερίδα με τον Σαράντη Μιχαλόπουλο κ.ά., όπου εγώ έκανα πιο καλλιτεχνικές ειδήσεις και οι υπόλοιποι έκαναν τα πολιτικά θέματα».
Από τη στήλη της σήμερα, στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» σχολιάζει με τον δικό της τρόπο την τηλεοπτική επικαιρότητα. Όμως, μιλά και για την πολιτική λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι οδηγηθήκαμε σε ένα χάος, από το οποίο πιστεύω ότι δεν μπορούμε να φύγουμε. Ο κατήφορος είναι μπροστά μας και δύσκολα θα τον αποφύγουμε. Κάθε μέρα που περνάει, φαίνεται, ότι οι ξένοι μας δίνουν την πραγματική εικόνα της κατάστασης και όχι οι έλληνες πολιτικοί. Αυτό μάλιστα που δίνουν είναι μια βεβαιότητα ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και επομένως είναι σίγουρο ότι η χρεοκοπία είναι μπροστά μας με όποιες επιπτώσεις θα έχει και στη χώρα και στον καθένα από μας».
Και λέει ότι η τηλεοπτική επικαιρότητα ακολουθεί την πολιτική αφού «η κρίση έχει χτυπήσει και την τηλεόραση και τα έντυπα γενικότερα».
Πάντως, χαρακτηρίζει τη δημοσιογραφία, όπως την έζησε εκείνη, ως ένα όνειρο, το οποίο σήμερα δεν υπάρχει. «Να υπηρετείς αυτά που πιστεύεις, να λες την αλήθεια, να αποκαλύπτεις πράγματα, να οραματίζεσαι, να βρίσκεις συμπαραστάτες που συμφωνούν μαζί σου. Αυτό σήμερα δεν υπάρχει. Αυτό το όνειρο έχει χαθεί», σημειώνει.
Και τονίζει προς τους νέους που θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα: «Δε θα συμβούλευα αυτή τη στιγμή κανέναν να ακολουθήσει τη δημοσιογραφία ως επάγγελμα γιατί πολύ δύσκολα θα μπορέσει να επιβιώσει μέσα από αυτήν. Αλλά θα τον συμβούλευα να την ακολουθήσει μόνο αν έχει άλλο τρόπο να αντιμετωπίσει την κρίση».
Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου εκτός από το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων και εφημερίδων, λόγω του επαγγέλματός της, δεν είχε χρόνο για χόμπι. «Πάντα δούλευα πολύ σκληρά και δεν είχα χρόνο για περαιτέρω δραστηριότητες». Σήμερα, πάντως, μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς, χόμπι θεωρεί, τις βόλτες που πηγαίνει με τον σύζυγό της και τα ταξίδια που πηγαίνει μαζί του, όταν έχει χρόνο να ξεφεύγει από την καθημερινότητα.
Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».