Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι συνταξιούχοι στο άκουσμα της τρίτης κατά σειρά μείωσης των επικουρικών συντάξεων.

Μιλώντας στο newsbeast.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «μας έχουν πιει το αίμα. Πόσο νομίζουν ότι μπορούμε να αντέξουμε εμείς οι συνταξιούχοι με τις περικοπές που μας περικοπές που μας επιβάλλουν; Για αυτό και εμείς θα απαντήσουμε με κινητοποιήσεις. Είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε».

Ο κ. Κουμπουρης υπενθυμίζει μάλιστα ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο οι συνταξιούχοι που λάμβαναν επικουρική άνω των 300 ευρώ, δέχθηκαν περικοπές της τάξεως του 3% έως 10% και τον περασμένο είχαν το δεύτερο πλήγμα αφού μειώθηκαν κατά 30% όσες επικουρικές ήταν πάνω από 150 ευρω.

«Τώρα ακούμε για ρητή μείωση 15% – 25%. Αυτά τα μέτρα μας γονατίζουν καθώς δεν μας επιτρέπουν να ζήσουμε αξιοπρεπώς στα γεράματα», προσθέτει. Για να καταλήξει λέγοντας ότι η τελευταία κινητοποίηση των συνταξιούχων που τους έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν μόνο προάγγελος των αγώνων που ετοιμάζουν.