Δεν κατέστη δυνατόν να περιοριστεί η πύρινη λαίλαπα στο Καπανδρίτι και πλέον η φωτιά με μεγάλη ταχύτητα κατευθύνεται προς το Πολυδένρι και συνεχίζει να κατατρώει τεράστιες εκτάσεις δάσους. Η πυροσβεστική πριν από λίγη ώρα απεύθυνε έκκληση στους κατοίκους να απομακρύνονται έγκαιρα και να εκτελούν πιστά τις οδηγίες των πυροσβεστών.

Παράλληλα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής, μαίνονται και οι μεγάλες πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Ηλεία. « Είναι δύσκολη μέρα, χρειάζεται ψυχραιμία και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε» τόνισε η εκπρόσωπο του πυροσβεστικού σώματος και τόνισε πως και οι επόμενες ημέρες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Παράλληλα, την συνδρομή των Ευρωπαίων εταίρων ζήτησε επίσημα η Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές πηγές στην Αττική, την Ηλεία και τη Ζάκυνθο.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η χώρα μας υπέβαλλε αίτημα για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να προμηθευθεί δύο ζεύγη αεροσκαφών CL – 415.

Η Γαλλία, ωστόσο, που διαθέτει εναέρια μέσα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό απάντησε ήδη στις Ελληνικές αρχές  ότι δεν μπορεί να διαθέσει τα αεροσκάφη καθώς τα χρειάζεται για να αντιμετωπίσει πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην δική της επικράτεια.

Αντίθετα το αίτημα για βοήθεια έγινε δεκτό από την Κύπρο έγινε δεκτό και έτσι ένας C-130 μεταβαίνει για να παραλάβει ομάδα 60 ατόμων.