Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου και την πολιτική της εξαπέλυσε σε δήλωσή του με αφορμή τη σημερινή απεργία, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να μείνει ενωμένο με την κοινωνία, μακριά από κομματικές και παραταξιακές σκοπιμότητες.

«Η πολιτική του ΛΑΘΟΥΣ συνεχίζεται από την κυβέρνηση “ειδικού σκοπού” και τον επιβαλλόμενο “Πρωθυπουργό των αγορών”, με τον υπο ψήφιση προϋπολογισμό αγνοώντας προκλητικά τα δύο χρόνια καταστροφικής πορείας της ελληνικής οικονομίας καθώς και της εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Ν. Κιουτσούκης.

«Σε αυτόν τον ορυμαγδό των μέτρων διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας», υποστήριξε, «το πολιτικό σύστημα εξοστρακίστηκε πλήρως από τις λεγόμενες αγορές και παρακολουθεί αποσβολωμένο τις ραγδαίες εξελίξεις, μη μπορώντας να κάνει τίποτα για την εξώθηση της Ελλάδας στη χρεοκοπία και την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού» και στο σημείο αυτό κάλεσε το συνδικαλιστικό κίνημα, «ενωμένο με το σύνολο της κοινωνίας, να συνεχίσει να απαιτεί την ακύρωση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και να εντείνει τους αγώνες του απέναντι στα μνημόνια της ντροπής».

Σε αυτόν τον οικονομικό πόλεμο και στην κατοχή που μας επιβάλλουν, η μοίρα των λαών εξαρτάται από τους αγώνες του, διεμήνυσε ο γ.γ. της ΓΣΕΕ και στο ίδιο ύφος πρόσθεσε: «Η μοίρα των πολιτικών εξαρτάται από την ψήφο μας, και σε κάθε περίπτωση εμείς καθορίζουμε την μοίρα μας γιατί υπάρχει ελπίδα, υπάρχει φως, υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε».