Η παραχώρηση του στρατοπέδου του «Παύλου Μελά» στο δήμο και στους πολίτες δίνει τη δυνατότητα, σύμφωνα με το δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη «να ανοίξουμε ένα παράθυρο στην ελπίδα, ένα παράθυρο για το μέλλον αυτής της πόλης, ένα παράθυρο για να δημιουργήσουμε έναν πνεύμονα πρασίνου, μια ανάσα ζωής, οξυγόνου για το περιβάλλον, αλλά και να δημιουργήσουμε έναν μοχλό ανάπτυξης για όλη τη πόλη».
Ο δήμαρχος καλωσόρισε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας «στην καρδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης, της Δυτικής Θεσσαλονίκης που οι πολίτες της κάνουν έναν διαρκή αγώνα για να κερδίσουν την καθημερινότητα τους, της Δυτικής Θεσσαλονίκης που οι πολίτες της σε μια διαρκή πάλη για να κερδίσουν τη ζωή και μάλιστα σε μια πάλη άνιση μιας και η ανεργία έχει φτάσει σε μεγάλα ύψη, της Δυτικής Θεσσαλονίκης που είναι περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη, της Δυτικής Θεσσαλονίκης που είναι υποβαθμισμένη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης, του νομού, της Δυτικής Θεσσαλονίκης που χρόνια τώρα η κεντρική εξουσία έριχνε το βλέμμα της μόνο όταν ήταν να φέρει κάτι κακό που δεν μπορούσε να το πάει κάπου αλλού».
Ο κ. Δερμουτζίδης αναφέρθηκε στη «μεγάλη ιστορική αξία του στρατοπέδου και στους ακόμη μεγαλύτερους αγώνες διεκδίκησης που έγιναν γι’ αυτό», για πάνω από 15 χρόνια, ώστε το στρατόπεδο να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία και πρόσθεσε: «Σήμερα εσείς αποδεικνύετε ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση μπορούμε να λύσουμε προβλήματα που ταλανίζουν για δεκαετίες την πόλη, προβλήματα που η λύση τους είναι καμιά φορά αυτονόητη κι όμως δεν τη βλέπουμε, δεν μπορούμε να την επιτύχουμε».
«Αύριο ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την ιστορία του στρατοπέδου κι αυτό δεν είναι άλλο από την αξιοποίησή του» υπογράμμισε ο δήμαρχος Παύλου Μελά και εξήγησε πως ήδη έχει υποβληθεί πρόταση στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ υπάρχει και η εκπεφρασμένη θέση του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ότι δέκα εκατομμύρια θα έρθουν από τις ΟΧΕΒΑ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επεμβάσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης) για το στρατόπεδο Παύλου Μελά.
«Κι αυτά τα δέκα εκατομμύρια θα έρθουν για να υπηρετήσουν μόνον την πρώτη φάση του σχεδίου, που είναι η απόδοση του χώρου στην τοπική κοινωνία. Χρειάζονται ακόμη περισσότερα χρήματα, και φυσικά στην προσπάθεια που κάνουμε να αντλήσουμε πόρους από την Ευρώπη, προσβλέπουμε και τη δική σας βοήθεια γνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει ο τόπος», σημείωσε ο δήμαρχος.
Ο κ. Δερμουτζίδης εξήρε τη συμβολή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου «για να φτάσουμε σήμερα σ’ αυτό το αποτέλεσμα» όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά και τη συμβολή του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη (και προσωπικά την κ. Νοτοπούλου και τον κ. Αντωνιάδη) που «μας έκαναν να νιώσουμε ότι σ’ αυτή τη διαδρομή έχουμε έναν ισχυρό σύμμαχο, τον ισχυρότερο, τον πρωθυπουργό της χώρας».
Κάλεσε, δε, τον πρωθυπουργό να σκύψει με την ίδια ευαισθησία και στα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Παύλου Μελά.