«Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα», αναφέρει στο newsbeast.gr ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μετά το φονικό σεισμό των 7,2 Ρίχτερ που «χτύπησε» την Τουρκία.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει άμεσα αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος γι’ αυτό. «Εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι οι ισχυροί σεισμοί επηρεάζουν γεωδυναμικά τις γειτονικές χώρες. Γι’ αυτό δεν απορρίπτουμε τίποτα».

Πάντως, δεν μπορεί να αποκαλύψει ποιες περιοχές είναι στο μικροσκόπιο των σεισμολόγων μετά τον εγκέλαδο που σημειώθηκε στην περιοχή Βαν της Τουρκίας.

Αλλά ξεκαθαρίζει ότι ακόμη και με τις μικρές σεισμικές δονήσεις που γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε περιοχές της χώρας μας, δεν εκτονώνεται η συσσωρευμένη ενέργεια, όπου φυσικά υπάρχει. «Πρέπει να το τονίσουμε αυτό. Όταν γίνονται σεισμοί 2 ή 3 Ρίχτερ, δεν εκτονώνεται η ενέργεια που έχει συσσωρευτεί στα ρήγματα. Γι’ αυτό μέχρι στιγμής είμαστε προσεκτικοί και κοιτάζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις», καταλήγει ο σεισμολόγος.