Η Σάμος, είναι παγκοσμίως γνωστή για την απαράμιλλη ομορφιά της, την ιστορία της και το Λευκό Μικρόρωγο Μοσχάτο της – την περίφημη ποικιλία από την οποία αποκλειστικά, παράγονται τα κρασιά του νησιού, που έχουν διακριθεί σε όλον τον κόσμο! Η μοναδική στον κόσμο ποικιλία του Λευκού Μικρόρωγου Μοσχάτου της Σάμου, καλλιεργείται στις πλαγιές των απότομων βουνοπλαγιών της Σάμου, σε παραδοσιακές αναβαθμίδες (πεζούλες) και μεγάλο υψόμετρο όπου η απαιτητική μέθοδος καλλιέργειάς της, συνδυάζεται με τα μοναδικά χαρακτηριστικά που της προσδίδει το terroir της περιοχής και οι Αιγαιοπελαγίτικοι αέρηδες. Ο «αντιφατικός» συνδυασμός προστασίας και έκθεσης που προσφέρουν τα ψηλά βουνά, με το μεγάλο υψόμετρο και την εκτεθειμένη πλαγιά, αφήνουν τα αμπέλια να δέχονται τους δροσερούς θαλασσινούς ανέμους στις καλοκαιρινές ζέστες, ενώ ταυτόχρονα τα προστατεύουν από τους θερμούς και υγρούς ανέμους του Νοτιά.
Τα γλυκά κρασιά της Σάμου
Τα ξηρά κρασιά της Σάμου