Το TΕΙ Κρήτης, του οποίου η συνέλευση συνεδρίασε εκτάκτως, προειδοποιεί ότι οι σπουδαστές μπορεί να μείνουν χωρίς μαθήματα και χωρίς εργαστήρια λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών.
Οι συμμετέχοντες στη συνέλευση επισήμαναν ότι δεν είναι δυνατόν να δίνονται μόνο 1300 θέσεις Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού σε όλα τα Ιδρύματα για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12. Θεωρούν επίσης, ότι αδικείται το ΤΕΙ της Κρήτης, στο οποίο δίνονται μόνο 88 θέσεις επί συνόλου 239 των περσινών θέσεων, και επισημαίνουν ότι επ΄ ουδενί επαρκούν οι 1.300 θέσεις για όλα τα Ιδρύματα.
Μάλιστα τονίζουν, ότι οι κατ΄ ελάχιστον ανάγκες του ΤΕΙ Κρήτης είναι περίπου 153 θέσεις, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι εγγραφές των νέων σπουδαστών. Μέσα σ΄ αυτά τα πλαίσια, η συνέλευση αποφάσισε, ότι δεν είναι δυνατή η έναρξη των μαθημάτων, η οποία αναβάλλεται ως την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, ημέρα που αναμένεται να επαναληφθεί η συνέλευση για να εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση. Επίσης η διοίκηση του ΤΕΙ, αποφάσισε να στείλει έγγραφη διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας και καλεί την κοινότητα του Ιδρύματος σε συγκέντρωση στο Κέντρο του Ηρακλείου για την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα προβλήματα του Ιδρύματος.
Χαρακτηριστικά του κλίματος που επικρατεί είναι τα όσα σημειώνονται σε σχετική ανακοίνωση της συνέλευσης: «Από σήμερα η Διοίκηση θα πρέπει να προχωρήσει, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, σε ενημερώσεις των φοιτητών, του Υπ. Παιδείας, άλλων εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και των οικογενειών των φοιτητών και του ευρύτερου κοινού για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα στην προσπάθειά του για την εξασφάλιση των ελάχιστων απαραίτητων πόρων για αποτελεσματική και αξιοπρεπή εκπαίδευση των φοιτητών του»
Την ίδια ώρα, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Βασ. Παπάζογλου, έστειλε έγγραφο στα ΤΕΙ, με το οποίο ζητά μεταξύ άλλων συνεισφορά σε διδακτικό έργο από το προσωπικό, έστω και πέραν του προβλεπομένου ωραρίου, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία των Ιδρυμάτων.
Ειδικότερα, ο ειδικός γραμματέας ζήτησε: Να υπάρξει συνδιδασκαλία τόσο στα θεωρητικά όσο και στα εργαστηριακά μαθήματα μεταξύ των Τμημάτων της ίδιας Σχολής και ο αριθμός των παρακολουθούντων φοιτητών σε εργαστηριακές ασκήσεις από 15 ( που προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 36 του Π.Δ. 160/2008), να ανέρχεται στους 25, κλπ.