Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από αύριο Πέμπτη οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στη δικαστική φυλακή Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες, όπως τις χαρακτηρίζουν, συνθήκες που επικρατούν μέσα στη φυλακή, αλλά και για οικονομικά θέματα.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προχωρούν σε τρίωρες στάσεις εργασίας αύριο από τις 8 έως τις 11 το πρωί και την Παρασκευή από τις 3 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Παράλληλα, θα προχωρήσουν και σε δύο απεργιακές κινητοποιήσεις (μία 24ωρη και μία 48ωρη), την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε το σωματείο των εργαζομένων στη φυλακή, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιούνται: Μεταγωγές κρατουμένων σε άλλες φυλακές ή σε δικαστήρια, πλην των περιπτώσεων για τη διασφάλιση του χρόνου παράτασης της προφυλάκισης (6/12μηνα) ή της εκδίκασης υποθέσεων κρατουμένων που συμπληρώνουν τον χρόνο προφυλάκισης χωρίς περιθώρια νέας ανανέωσης, παραλαβές κρατουμένων και επισκεπτήρια συγγενών και συνηγόρων.

Όλες οι υπόλοιπες εσωτερικές λειτουργίες της φυλακής καθώς και μεταγωγές σε νοσοκομεία και ψυχιατρεία, θα πραγματοποιούνται κανονικά από προσωπικό ασφαλείας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων οι κρατούμενοι θα έχουν τουλάχιστον ένα επισκεπτήριο την εβδομάδα με συγγενείς τους ή με άλλα άτομα που έχει εγκρίνει το συμβούλιο φυλακής.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές στη φυλακή, για την μη αναγνώριση της νυχτερινής εργασίας και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων κατά τις ώρες αυτές. Παράλληλα, ζητούν την ολοκλήρωση του νέου καταστήματος κράτησης Χανίων και την πλήρη στελέχωσή του με προσωπικό όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων.