Περισσότεροι από 8.000 αστυνομικοί και 350 πράκτορες της ΕΥΠ με εξοπλισμό παρακολουθήσεων και υποκλοπών έχουν μετατρέψει σε απόρθητο φρούριο την πόλη εξαιτίας της επίσκεψης του πρωθυπουργού.

Οι χιλιάδες των αστυνομικών που έχουν φθάσει από Αθήνα αλλά και τις γειτονικές αστυνομικές διευθύνσεις μαζί με την αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης ανέρχονται στις 8.500 άνδρες.

Συγκεκριμένα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υπηρετούν 5.000 αστυνομικοί ενώ από την Αθήνα στάλθηκαν 2.000 άνδρες που ανήκουν στα ΜΑΤ τα ΥΜΕΤ την Αντιτρομοκρατική τη ν Κρατική Ασφάλεια αλλά και τις Ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ της Άμεσης Δράσης.

Από τις 6 το πρωί ολόκληρη η αστυνομική αυτή δύναμη είναι σε κατάσταση επιφυλακής μια που κατά χιλιάδες εργαζόμενοι από δεκάδες τομείς των ΔΕΚΟ του δημοσίου τομέα αλλά και χιλιάδες άλλοι του ιδιωτικού της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ καταφθάνουν με τραίνα πούλμαν και λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέλη του Κινήματος του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη με μοτοσικλέτες ενώ από τους όμορους νομούς αλλά και από πολλές πόλεις της Μακεδονίας μεταβαίνουν για να διαδηλώσουν και να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα που αφανίζουν τους πολίτες χιλιάδες πολίτες.

Συνολικά πάνω από τριακόσιες χιλιάδες πολίτες υπολογίζουν οι υπηρεσίες της Κρατικής Ασφάλειας ότι θα συμμετάσχουν στις οκτώ συγκεντρώσεις και πορείες που θα ξεκινήσουν από τις 6 το απόγευμα.

Όλες οι πορείες θα κατευθυνθούν προς το Βελίδειο συνεδριακό κέντρο το οποίο θα είναι αποκλεισμένο από απόσταση πολλών χιλιομέτρων μια που εκεί θα κάνει την εμφάνισή του ο Πρωθυπουργός για την καθιερωμένη ομιλία.

Συγκεκριμένα η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη έχει καταγράψει μέχρι στιγμής οκτώ συγκεντρώσεις και πορείες:

– Στην Πλατεία Αριστοτέλους θα συγκεντρωθεί το ΠΑΜΕ

– Στο Άγαλμα του Βενιζέλου συγκεντρώνονται οι δυνάμεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

-Στον Λευκό Πύργο θα συγκεντρωθούν οι Αγανακτισμένοι ενισχυμένοι και με πολλούς Αθηναίους αλλά και κατοίκους άλλων περιοχών

– Στην Πλατεία της Καμάρας οι Αναρχικοί μαζί με Αριστεριστές ντόπιους και πολλούς ξένους

– Στο Ιβανόφειο συγκεντρώνονται οι ταξιτζήδες που έχουν μεταφέρει με τρένα και πούλμαν δεκάδες από την Αθήνα
– Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο οι φοιτητές

– Στο Κατσάνειο οι Ηρακλειδείς και τέλος

– Το Κίνημα του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» τα μέλη του οποίου θα φθάσουν το απόγευμα με μοτοσικλέτες από την Αθήνα

Έκπληκτοι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης βλέπουν στους δρόμους κάθε γειτονιάς κατά δεκάδες δικυκλιστές των Ομάδων Ζ ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ να οργώνουν τους δρόμους της πόλης τους ενώ ο διοικητής των υπηρεσιών αυτών ταξίαρχος κ. Γιώργος Σταύρακας να τους δίνει συνέχεια εντολές για να γίνεται αισθητή η παρουσία τους .

Η έκπληξη της χρονιάς όμως μας έρχεται από την ΕΥΠ. Οι πράκτορες της ΕΥΠ έπιασαν από προχτές δουλειά .
Έφτασαν από την Αθήνα 200 πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών οι οποίοι με τους περίπου 150 έως 160 ντόπιους.

Συναδέλφους τους ξεκίνησαν τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις.Εκτός από τις παρακολουθήσεις που κάνει το Κέντρο της ΕΥΠ στη Σίνδο αλλά και το άλλο τμήμα της ΕΥΠ στο κτήριο της περιοχής Χαριλάου προς το αεροδρόμιο η ΕΥΠ έχει μεταφέρει και έξη ΒΑΝ με φιμέ τζάμια.

Σε κάθε ένα από τα έξη ΒΑΝ τοποθετήθηκε και από ένα μικρό ΒΑΛΙΤΣΑΚΙ που μεταφέρθηκαν για δεκάδες παρακολουθήσεις στη Θεσσαλονίκη ενόψει των συγκεντρώσεων.

Τα βαλιτσάκια αυτά κάνουν σάρωση κάθε στόχου ακόμα και από απόσταση 20 χιλιομέτρων ενώ μπορούν να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα τις συνομιλίες μέχρι και 8.000 κινητών τηλεφώνων.

Έτσι στελέχη των αναρχικών, αριστεριστές, συνδικαλιστές βουλευτές και πολιτικοί ακόμα και δημοσιογράφοι αλλά και κάθε είδους… ύποπτος μπαίνει στο στόχαστρο της ΕΥΠ και παρακολουθείται.

Ο άνθρωπος που κάνει αυτή τη «βρώμικη» δουλειά με τέχνη και επαγγελματισμό είναι ο πρώην υποδιοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και σήμερα Α υπαρχηγός της ΕΥΠ Φώτης Παπαγεωργίου.

Πρώην αστυνομικός και στενός συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοίδη μετεκπαιδευμένος στις εγκαταστάσεις της CIA στο Λάνκλει της Βιρτζίνια γνωρίζει άριστα την τεχνική των υποκλοπών για τους επικίνδυνους αντιπάλους της κυβέρνησης.

Τα πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα θα συνεχισθούν και αύριο όταν ο Πρωθυπουργός φτάσει στην περιβόητη Αποθήκη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Εδώ μόνο πετούμενα θα περνάν από απόσταση μια που το Συνεδριακό αυτό κέντρο θα είναι αποκλεισμένο από την αστυνομία από την ξηρά και την Ακτοφυλακή από θαλάσσης ενώ ένα από τα ελικόπτερα της αστυνομίας συνεχώς θα ίπταται πάνω από το χώρο.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα δεχθεί και θα απαντήσει μόνο σε δέκα ερωτήσεις δημοσιογράφων.