Τη διάθεση του υπουργείου να στηρίξει το έργο της δημοτικής αρχής Λέσβου στη διαχείριση ζητημάτων επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, συλλογής υλικών, επεξεργασίας και ανακύκλωσής τους, τα οποία έχουν ανακύψει και ως απόρροια των προσφυγικών ροών, εξέφρασε ο υπουργός ΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο του νησιού Σπύρο Γαληνό.

Κατά τη συνάντηση, ο επικεφαλής του ΥΠΕΝ διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής ότι το υπουργείο θα εξετάσει με προσοχή τις σχετικές προτάσεις και τα αιτήματά της. Ταυτόχρονα, όπως υπογραμμίστηκε, το ΥΠΕΝ αντιμετωπίζει την επιτόπια επεξεργασία των αποβλήτων για την παραγωγή ανακυκλώσιμων υλικών, ως την καλύτερη λύση.

Απ’ την πλευρά του ο κ. Γαληνός ζήτησε τη συνδρομή και τη συνεργασία του υπουργείου σε μια σειρά θεμάτων εντός των αρμοδιοτήτων του, ενώ ενημέρωσε τον υπουργό για τις σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλλει αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα.

Σημειώνεται τέλος, ότι στη συνάντηση συμμετείχαν η γ.γ. του ΥΠΕΝ Χριστίνα Μπαριτάκη και επιστημονικοί συνεργάτες του δήμου από το Πανεπιστήμιο Αιγα