Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το επιβατηγό πλοίο «Blue Star» με 623 πρόσφυγες και μετανάστες που αποβιβάστηκαν πριν από λίγη ώρα από Μυτιλήνη και Χίο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με εκτίμηση του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, περίπου 1.300 άτομα φιλοξενούνται στους τέσσερις επιβατικούς σταθμούς του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ενώ αρκετοί αναχώρησαν ή μεταφέρθηκαν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στην ευρύτερη περιφέρεια.

Συνολικά, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι βρίσκονται στα νησιά του βορείου Αιγαίου, ενώ διαπιστώνεται ότι οι ροές είναι μειωμένες, λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Δραματική είναι η κατάσταση ιδιαίτερα για τα εκατοντάδες κουρασμένα και ταλαιπωρημένα παιδιά που πριν από πολλές μέρες ξεκίνησαν το ταξίδι της ελπίδας προς την Ευρώπη.

Στις παρακάτω φωτογραφίες από τον Πειραιά αποτυπώνεται ένας πατέρας που μεταφέρει την ανήλικη κόρη του σε λιπόθυμη κατάσταση στην αυτοκινούμενη ιατρική μονάδα του Χαμόγελου του Παιδιού που έχει διαθέσει ιατρικό προσωπικό.

Στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά βρίσκονται πλέον σε 24ωρη βάση ιατρικό προσωπικό από το υπουργείο Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα στους πρόσφυγες.

prosfpeirasi1 prosfpeirasi2 prosfpeirasi3 prosfpeirasi4 prosfpeirasi5 prosfpeirasi6 prosfpeirasi7 prosfpeirasi8 prosfpeirasi9 prosfpeirasi10 prosfpeirasi11 prosfpeirasi12 prosfpeirasi13 prosfpeirasi14 prosfpeirasi15

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος