Για δεύτερη μέρα βρίσκονται στους δρόμους οι ιδιοκτήτες ταξί της Ρόδου συμμετέχοντας καθολικά, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, στην πανελλαδική απεργία με αποτέλεσμα να είναι αρκετά τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού.

Από σήμερα το πρωί τα ταξί στάθμευσαν έξω από το κτίριο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο κέντρο της πόλης, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα .

Αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί συναντάται αυτή την ώρα με τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φ. Χατζηδιάκο σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις και να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις. Παράκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί να προστατευθεί με κάθε τρόπο η εικόνα των νησιών μας, απηύθυνε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και υπογράμμισε ότι το δικαίωμα στους αγώνες είναι ιερό και αναφαίρετο.

Ο κ. Μαχαιρίδης, εκφράζει όμως την ελπίδα και τη βεβαιότητα, ότι οι επαγγελματίες του κλάδου θα συνυπολογίσουν και θα σταθμίσουν όλα τα δεδομένα στην επιλογή των μορφών των κινητοποιήσεών τους, ειδικά τώρα, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

«Επιλογές, όπως ο αποκλεισμός των πυλών εισόδου και εξόδου από και προς τα νησιά μας, είμαι βέβαιος ότι δεν θα προκριθούν ως προσφορότερες μορφές αντίδρασης» τονίζει ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας:

«Οι εκπρόσωποι του κλάδου στην περιοχή μας, ως αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής μας βιομηχανίας, έχουν πλήρη συναίσθηση της κατάστασης, ξέροντας άλλωστε πως η περιφέρεια έχει συμφωνήσει στον πυρήνα των αιτημάτων τους».

Προς την κατεύθυνση αυτή, μάλιστα, αμέσως μετά τις συναντήσεις των προηγούμενων ημερών, ο κ. Μαχαιρίδης, πέρα από τις προσωπικές επαφές με εκπροσώπους του υπουργείου Μεταφορών, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση.