Τη διακίνηση τον Ιούνιο στην Κεντρική Μακεδονία 174 κιλών γαλλικού κρέατος με e.coli, τα οποία έχουν καταναλωθεί, χωρίς όμως να έχουν εντοπιστεί κρούσματα μόλυνσης από το βακτήριο, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η περιφέρεια επισημαίνει ότι στις 13 Ιουλίου ενημερώθηκε μέσω του ΕΦΕΤ για τη διακίνηση γαλλικού κρέατος με e.coli ενώ η αρχική κοινοποίηση έγινε στις 30 Ιουνίου μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης από τις Βελγικές Αρχές, που ανίχνευσαν το συγκεκριμένο μικροοργανισμό, σε κρέας της εταιρείας «Sa Lancier», του οποίου η πρώτη ύλη προερχόταν από το σφαγείο «Group Bigard» της Γαλλίας. Στις 12 Ιουλίου οι Γαλλικές αρχές ενημέρωσαν ότι μία ποσότητα των παραπάνω κρεάτων είχε διακινηθεί και στην Ελλάδα.
Σε ό,τι αφορά την «τύχη» των κρεάτων που διακινήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία, η Περιφέρεια επισημαίνει ότι κατά τον έλεγχο των επιχειρήσεων που είχαν εισάγει τις συγκεκριμένες παρτίδες βόειου κρέατος, βρέθηκε ποσότητα 42,8 κιλών που καταστράφηκε με αποτέφρωση στις 14 Ιουλίου ενώ άλλα 173,8 κιλά που εισήχθησαν στις 16 Ιουνίου διατέθηκαν στη λιανική πώληση στις 20 Ιουνίου και καταναλώθηκαν.