Οι αποφασιστικοί και έντονοι αυτοί άνθρωποι, που έχουν γεννηθεί στις 14 Ιουνίου, έχουν πολύ καλή παρατηρητικότητα και επεξεργασία όσων συμβαίνουν γύρω τους. Έχουν ισχυρή γνώμη συνήθως, είναι πιστοί και δείχνουν πολύ κουράγιο όταν αγωνίζονται για κάτι καλό σε μια τίμια μάχη.

Είναι δυναμικοί και πιστικοί όταν παρουσιάζουν τις ιδέες και τις απόψεις τους, και επειδή είναι καλοί γνώστες της ανθρώπινης φύσης, ξεσκεπάζουν ανελέητα την υποκρισία. Οι γυναίκες που είναι γεννημένες αυτή την ημέρα είναι ιδιαίτερα δυναμικές πνευματικά και σωματικά. Οι άντρες δεν είναι λιγότερο δυνατοί, απλώς τείνουν να έχουν εγωιστική και δικτατορική στάση που μπορεί να προκαλέσει αντιπαραθέσεις με τους άλλους.

Και τα δυο φύλα πάντως διαθέτουν δυναμισμό και κριτική ικανότητα που είναι ανελέητη όταν βρίσκονται σε βασανισμένη ή σατιρική διάθεση. Είναι πραγματικά σκληροί άνθρωποι δύσκολοι να κάνουν μια απλή, χαλαρή συζήτηση. Όταν δούνε τον στόχο μπροστά τους πηγαίνουν κατευθείαν σε αυτόν.

Γενικά η αφοσίωση τους πηγαίνει πρώτα στην οικογένεια τους, μετά στους φίλους και τελευταία στην κοινωνία. Αποτελούν πολύ κακούς εχθρούς και κάποιος θα είναι ανόητος να τους ανταγωνιστεί μια και ξέρουν πολύ καλά να παίρνουν εκδίκηση.

Οι δυσκολίες και τα προβλήματα τους περιτριγυρίζουν όμως επιδεικνύουν αξιοσημείωτη εμπειρία στο να τα ελέγχουν κρατώντας την ψυχραιμία τους. Μπορεί να είναι υπερπροστατευτικοί λόγω της φύσης του να προβλέπουν τα προβλήματα και να τα αντιμετωπίζουν, κάτι που καμία φορά είναι κακό για αυτούς που είναι κοντά τους, αφού δεν τους δίνουν την ευκαιρία να παλέψουν μόνοι τους και να μάθουν.

Αξιολογούν πολύ ψηλά την ελευθερία της κίνησης και την ψυχική και την σωματική, το να τους καθυστερούν ή να τους κρατούν κάπου παρά την θέληση τους είναι μη ανεκτό από αυτούς και τρέφουν μεγάλο φοβία προς αυτό.

Όσοι έχουν γεννηθεί αυτή την ημέρα, είναι έντονα ανταγωνιστικοί και απολαμβάνουν σε βάθος την νίκη τους. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να περιορίσουν την επιθετικότητα και τον ανταγωνισμό τους πέρα από τις διαπροσωπικές σχέσεις.

πηγή: eorti.gr