Δύο χρυσά μετάλλια σε διαγωνισμούς που πραγματοποιήθηκαν στην Ν. Υόρκη και στο Τόκυο, απέσπασαν πρόσφατα τα ελαιόλαδα (έξτρα παρθένο και βιολογικό) αιγινήτικου συσκευαστηρίου.
Για την διεθνή αναγνώριση αυτού του αγροτικού προϊόντος ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, δήλωσε ότι η διάκριση και επιβράβευση του ελαιολάδου στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς, συμπαρασύρει και κάνει γνωστά πολλά άλλα αγροτικά προϊόντα, όπως επίσης και την ελληνική διατροφή. Ο κ. Χαγτζηπέρος, επίσης επανέλαβε ότι η Περιφέρεια έχει πολύ υψηλά στις προτεραιότητες της την στήριξη και την προαγωγή του πρωτογενή τομέα. «Είναι ο μοναδικός τρόπος για να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους στα νησιά μας, και να τα προστατεύσουμε από τον κίνδυνο της ερημοποίησης».