To κύμα κακοκαιρίας και ο λευκός χιονιάς, επισκέφτηκε τελικά τα ορεινά του Ψηλορείτη και την επαρχία Αμαρίου στο νομό Ρεθύμνου, με τη χιονόπτωση από τις πρωινές ώρες να είναι σχεδόν αδιάκοπη.

Λόγω προβλήματος μεταφοράς των μαθητών από τα ορεινά χωριά στα σχολεία των Ανωγείων, τα μαθήματα δεν πραγματοποιήθηκαν, ενώ οι διευθυντές στο Αμάρι διέκοψαν τα μαθήματα στις 11:00 ώστε οι μαθητές να καταφέρουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να μην αποκλειστούν λόγω της κακοκαιρίας.

Όσο προχωράει η ώρα και λόγω της χιονόπτωσης, οι αντιολισθητικές αλυσίδες θα είναι αναγκαίες, ενώ θα πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις κυρίως από το απόγευμα και μετά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστούν και θα ενταθούν από το απόγευμα με ισχυρό παγετό κυρίως στα βόρεια του νομού. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για όλες τις πόλεις της Ελλάδας