Με το ΠΑΜΕ να διεκδικεί πλέον τον ρόλο του πρωταγωνιστή και τους πρώην συμβασιούχους της ΑΔΕΙ να ακολουθούν, συνεχίζεται η κατάληψη στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Αποτέλεσμα της κατάληψης ήταν να ματαιωθεί η προγραμματισμένη για χθες το βράδυ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, παρότι στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονταν θέματα με καταληκτικές ημερομηνίες, όπως είναι η συγχώνευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Οι πρώην συμβασιούχοι της ΑΔΕΙ, οι οποίοι είχαν συμφωνήσει σε έξι σημεία με την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, άλλαξαν αιφνιδιαστικά στάση και ζητούν πλέον την πρόσληψή τους στη νέα επιχείρηση που θα προκύψει από την συγχώνευση της πρώην ΑΔΕΙ.

Η Δημοτική Αρχή, όπως δήλωσε και χθες ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος θεωρεί ότι με την κατάληψη του Δημαρχείου αίρεται ουσιαστικά και η συμφωνία που είχε γίνει με τους πρώην εργαζόμενους.

Η κατάληψη του δημαρχείου δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Δήμου και θέτει ευθέως θέμα λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών, το οποίο πρέπει να απασχολήσει όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πηγή: epiruspost.gr