Σύμφωνα με το εορτολόγιο σήμερα 25 Φεβρουαρίου γιορτάζουν
Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ρηγοπούλα, Ρήγας, Ρηγίνος, Ρήγος
Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα
Ποιος γιορτάζει αύριο
Ανατολή
Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα
Σεβαστιανός, Σεβαστίνος, Σεβαστός, Σέβος, Σέβης
Φωτεινή, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ
Φώτιος, Φώτης, Φωτεινός, Φώτις, Φωτεινή, Φανή, Φένια, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ
Σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη
Αγίου Ρηγίνου Ιερομάρτυρος, Αγίου Ταρασίου
Ποιος ήταν ο Άγιος Ρηγίνος ο Ιερομάρτυρας
Ο Άγιος Ρηγίνος ο Ιερομάρτυρας, επίσκοπος Σκοπέλου, ήταν μία σημαντική μορφή της πρώτης αιωνιότητας του Χριστιανισμού. Γεννήθηκε στη Λιβαδειά της Βοιωτίας στις αρχές του 4ου αιώνα, από ευσεβείς και ενάρετους γονείς, οι οποίοι του εξασφάλισαν μια στέρεη παιδεία στη φιλοσοφία, τη ρητορική και, κυρίως, στη θεολογία.
Σημαντικό γεγονός στη ζωή του αποτέλεσε η συμμετοχή του στην Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο το 325 μ.Χ. καθώς και στη Σύνοδο της Σαρδικής το 343 μ.Χ., όπου με τόλμη και βαθιά θεολογική γνώση κατέδειξε την ορθοδοξία του, καταπολεμώντας τον Αρειανισμό.
Απεστάλη στη νήσο Σκόπελο με σκοπό να στερεώσει την ορθόδοξη πίστη, αντιμετωπίζοντας τις αιρέσεις και την ειδωλολατρία που επηρέαζαν τον λαό. Κατά τη διάρκεια των διωγμών που διέταξε ο αυτοκράτορας Ιουλιανός του Παραβάτη (361–363 μ.Χ.), όταν επιχείρησαν να τον πείσουν να αρνηθεί την πίστη του, ο Άγιος Ρηγίνος παρέμεινε ακλόνητος και, στις 25 Φεβρουαρίου του 362 μ.Χ., μαρτύρησε με αποκεφαλισμό στη θέση «Παλαιό γεφύρι» στη Σκόπελο.
Μετά τη μαρτυρική του θυσία, ο Ρηγίνος ανακηρύχθηκε άγιος από την Ορθόδοξη Εκκλησία και αναγνωρίστηκε ως πολιούχος και προστάτης της Σκόπελου, τιμούμενος ετησίως με μεγάλα πανηγύρια και λιτανείες.