Νεκρός εντοπίστηκε ο 60χρονος που αγνοείτο μετά από πτώση με «παραπέντε» τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (27/8) από την περιοχή των Πλαταιών Βοιωτίας.

Ένας συναθλητής του ενημέρωσε τις Αρχές το βράδυ της Τρίτης 27 Αυγούστου, με τις έρευνες των αρχών να ξεκινούν το πρωί της Τετάρτης.

Ο αιωροπτεριστής και ένας άλλος αθλητής πραγματοποιούσαν πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς όμως το απόγευμα της Τρίτης χάθηκαν τα ίχνη τους.

Στις έρευνες συμμετείχε ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία, δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τη Θήβα καθώς και μια ομάδα με drone.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Κατά τις βραδινές ώρες χθες, Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, για αναζήτηση αγνοούμενου ημεδαπού αιωροπτεριστή, στον ορεινό όγκο του Κιθαιρώνα.

Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από 15 πυροσβέστες με τις Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της 1ης και 7ης ΕΜΑΚ καθώς και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. (drone) του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μεσημεριανές ώρες σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024 αφού εντοπίστηκε ο αγνοούμενος σε δύσβατο σημείο του Κιθαιρώνα πλησίον του τοπωνυμίου «Τρεις Κορυφές», από την ομάδα Σ.μη.Ε.Α. (drone) του Πυροσβεστικού Σώματος, τον προσέγγισαν οι Πυροσβέστες και τον μετέφεραν χωρίς τις αισθήσεις του πλησίον του Βυζαντινού ναού Αγίου Ιωάννη Προδρόμου όπου και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μεσημεριανές ώρες σήμερα, Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024.»