Με λευκά τριαντάφυλλα συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία συγγενείς και φίλοι τον 19χρονο Γιάννη, που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική.

Φίλοι και συγγενείς του νεαρού βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Παπάγου στη Βέροια, για να τον αποχαιρετήσουν.

«Επειδή με βλέπει και ξέρω ότι είναι μαζί μου αυτή τη στιγμή, θέλω να του μεταφέρω κάτι: όσο κοιτάω τον ουρανό, θα είμαι μαζί του, θα πετάω μαζί του», λέει με δάκρυα στα μάτια φίλος του 19χρονου, μιλώντας στο «Mega».

Υποβασταζόμενη φτάνει στην εκκλησία και η μητέρα του 19χρονου. Ο πόνος της αβάσταχτος. Είδε τον γιο της να χάνει τη ζωή του μπροστά στα μάτια της.

«Χάσανε ένα παιδάκι με όνειρα, ένα παιδάκι το οποίο αύριο έφευγε για τη σχολή Ικάρων, που θα πήγαινε στην αεροπορία. Κρίμα δεν είναι; Είναι, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Ένα παιδί μάλαμα το βλέπετε και από μόνοι σας, όλοι νέοι άνθρωποι είναι, όλα νέα παιδιά», λέει ο παππούς του Γιάννη.

«Ήταν ένα πολύ καλό παιδί, τίμιο, φίλος μου. Κάναμε παρέα κάποια στιγμή. Θέλω να αναπαυτεί η ψυχή του. Τίποτα παραπάνω», είπε ένας συμμαθητής του.

Η εκκλησία γέμισε με νέα παιδιά. Ο ένας δίνει στον άλλον μια αγκαλιά παρηγοριάς. Σκουπίζουν τα δάκρυά τους. Όπως λέει ο κολλητός του φίλος, Γιάννης, είχε όνειρο να μπει στην σχολή Ικάρων, όμως δεν πρόλαβε.

Αντί στεφάνων η οικογένεια ζήτησε όποιος παρευρεθεί να κάνει μια δωρεά στην εκκλησία της ενορίας.