Ολοκληρώνεται η πλειονότητα των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο Μέσης Τάσης, δηλαδή στον κύριο κορμό ηλεκτροδότησης, σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση:

Σήμερα συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ στο δίκτυο Μέσης Τάσης στην περιοχή Νταού Πεντέλης- όπου είχαν προκληθεί και οι περισσότερες ζημιές από τις πυρκαγιές – και οι οποίες ολοκληρώνονται στο μεγαλύτερο μέρος τους αυτή την ώρα.

Στο εξής όλο το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ θα εργαστεί για την αποκατάσταση ζημιών στη Χαμηλή Τάση για την επανηλεκτροδότηση των περίπου 400 πελατών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε όλες τις περιοχές που έπληξαν οι πυρκαγιές.

Υπενθυμίζεται εξάλλου πως για την ασφαλή τους επανηλεκτροδότηση, όλοι οι πελάτες θα πρέπει να ελέγξουν προσεκτικά την ορθή και ασφαλή λειτουργία των εσωτερικών ηλεκτρικών τους εγκαταστάσεων. Ειδικά για τα κτίρια ή οικίες που έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά, η επανασύνδεση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μετά από την έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), που θα πρέπει να υποβληθεί προηγουμένως στον διαχειριστή.