Μια μαύρη ημέρα είναι η σημερινή για τους κατοίκους στη βορειοανατολική Αττική, όπου ξέσπασε η καταστροφική φωτιά το μεσημέρι της Κυριακής 11/8. Σπίτια και οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες και η εικόνα σήμερα προκαλεί θλίψη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις λόγω διάσπαρτων εστιών στη βορειοανατολική Αττική. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς είναι σαφώς καλύτερη, καθώς δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο, ενώ οι άνεμοι είναι πιο αδύναμοι σε σχέση με χθες, Δευτέρα. Η πυρκαγιά πάντως έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Η πυρκαγιά διήνυσε απόσταση πάνω από 30 χλμ., αφήνοντας πίσω της μια τεράστια οικολογική καταστροφή, αλλά και κατεστραμμένες περιουσίες.

Θρήνος για τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της στις φλόγες μέσα σε βιοτεχνία

Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο όταν παγιδεύτηκε στις φλόγες. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κατασκευής στεφάνων στο Πάτημα Χαλανδρίου, όπου εντοπίστηκε η σορός, μίλησε στην ΕΡΤ, αναφέροντας ότι δεν μπορεί να εξηγήσει για ποιον λόγο η γυναίκα δεν εγκατέλειψε την επιχείρηση.

«Δεν ξέρω γιατί δεν έφυγε, ενώ όλοι οι άλλοι είχαν φύγει», είπε ο ιδιοκτήτης, ενώ πρόσθεσε: «Δεν ξέρω τι να σας πω κι εγώ εκπλήσσομαι». «Αλλά πώς έμεινε εδώ μέσα δεν μπορώ να καταλάβω. Κι εγώ τα έχω χαμένα…».

Κάτοικος της περιοχής που κάηκε το σπίτι του ανέφερε στην Ειρήνη Κυρίτση ότι «κάηκε όλο το σπίτι, είναι το διπλανό σπίτι και δυστυχώς έγινε και αυτό στάχτη. Αλλά το μεγάλο θέμα είναι ότι χάσαμε τη φίλη τη Νάντια […] Απλά χάσαμε μια πολύ καλή φίλη […]».

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά στη βιοτεχνία προφανώς προκλήθηκε από κουκουνάρι που εκτινάχθηκε στην επιχείρηση.