Μία εφιαλτική νύχτα έζησε για δεύτερο 24ωρο η Αττική, εξαιτίας της φωτιάς που μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής (11/8). Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή του Βαρνάβα και από εκεί εξαπλώθηκε σε μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής Αττικής. Σήμερα το πρωί παραμένει χωρίς ενιαίο μέτωπο και, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες ενεργές εστίες από τον Βαρνάβα μέχρι τη Νέα Μάκρη και έως την Πεντέλη, ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα για τον φόβο αναζωπυρώσεων. Οι άνεμοι που πνέουν από χθες το βράδυ είναι εξασθενημένοι σε σχέση με τις δύο προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν έχουν κοπάσει.

Λίγο μετά τις 05:00 το πρωί σημειώθηκε μια μεγάλη αναζωπύρωση στον οικισμό του Ερυθρού στη Νέα Μάκρη με τη φωτιά να πλησιάζει τα σπίτια των κατοίκων. Για τον λόγο αυτό στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να απομακρυνθούν από τον οικισμό μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος προς Ραφήνα.

Χθες πυροσβέστες εντόπισαν σε βιοτεχνία που κάηκε στην οδό Στρατονίκης στο Πάτημα Χαλανδρίου ένα απανθρακωμένο πτώμα, πιθανότατα γυναίκας.

Δείτε τις εξελίξεις της πυρκαγιάς λεπτό προς λεπτό.