Σάλο έχουν προκαλέσει οι προτροπές σε κατοίκους της Σαντορίνης να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο νησί καθώς καταφθάνουν σ’ αυτό 17.000 επισκέπτες από κρουαζιέρες.

Δημοτικός σύμβουλος του νησιού, δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα, ανακοίνωση της «Τοπικής Κοινότητας Θήρας» που ανέφερε συγκεκριμένα: «Έκτακτη Ανακοίνωση. Άλλη μια δύσκολη ημέρα για την πόλη και το νησί μας με την έλευση 17.000 επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια !!! Παρακαλούμε την προσοχή σας και όσο μπορούμε ελαττώνουμε τις μετακινήσεις μας !!!».

Η ανάρτηση λίγο αργότερα διεγράφη, αφού όμως είχε προλάβει να προκαλέσει αντιδράσεις. Πριν λίγες εβδομάδες, ο δήμαρχος είχε ανακοινώσει πως θα τεθεί «πλαφόν» στον αριθμό επισκεπτών από κρουαζιερόπλοια, καθώς οι υποδομές του νησιού δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Η Σαντορίνη, έχει μόνιμο πληθυσμό, σύμφωνα με την πρόσφατη απογραφή 15.480 κατοίκων που καλούνται να υποδεχθούν σε μια μόνο ημέρα 17.000 τουρίστες μόνο από τα κρουαζιερόπλοια μαζί με όλους τους υπόλοιπους που έχουν φτάσει στο νησί αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς.