Ο Γιάννης Αλεξόπουλος είναι ένας από τους πυρόπληκτους από τη φωτιά στο Μάτι, που γλίτωσε τη ζωή τη δική του αλλά και της γυναίκας του κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Έχοντας αγάπη για τον χειρισμό drone πριν από τη μοιραία μέρα, ο Γιάννης αποφάσισε να παρατήσει τη δουλειά του και να ενταχθεί στο δυναμικό της Πολιτικής Προστασίας, θέλοντας πλέον να αποτρέψει άλλες τέτοιες παρόμοιες καταστροφές.

«Ήμουν πάρα πολύ τυχερός που κατάφερα και γλύτωσα. Για εμένα αυτή η δουλειά έχει διπλή σημασία. Νιώθω τυχερός και τιμή που είμαι εδώ», δηλώνει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Γλυτώσαμε πραγματικά την τελευταία στιγμή, εγώ και η σύζυγός μου. Ένας πυροσβέστης μας είδε και μας ενημέρωσε ότι πράγματα άσχημα. Αν δεν υπήρχε αυτή η επικοινωνία από εκείνον τον πυροσβέστη, δεν θα ήμουν εδώ τώρα», είπε ο Γιάννης Αλεξόπουλος.

Σε ερώτηση για τα συναισθήματα που έχει βλέποντας την παλιά του γειτονιά, αναφέρει: «μακάρι να υπήρχαν διαθέσιμα τότε. πραγματικά, νιώθω λείπει για όλους τους ανθρώπους που χάθηκαν, δεν νομίζω ότι θα το ξεπεράσω, και επιδιώκω να μην φεύγει, για να ξέρω ποιος είμαι και που πάω. Αυτή τι στιγμή με αυτή τη δουλειά νιώθω δίπλα τυχερός γιατί συνεισφέρω».

Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά από χρόνια δίνει στη δημοσιότητα ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που έτρεχε για να σώσει την οικογένεια του και τα κατοικίδια του.