Ιδιαίτερα υψηλές είναι οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στη Μεσόγειο στα μέσα Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Climatebook, η θερμοκρασία στις κεντρικές και τις ανατολικές περιοχές της Μεσογείου στην επιφάνεια της θάλασσας η θερμοκρασία κυμαίνεται από 29 βαθμούς Κελσίου έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά μικρότερες αλλά επίσης ακραίες τιμές απόκλισης της θερμοκρασίας της θάλασσας καταγράφουν οι δορυφόροι και στην περιοχή του Ιονίου Πελάγους αλλά και στην Τυρρηνική θάλασσα (έως 4°C), με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται απο 27-29°C.

Το Αιγαίο έχει θερμοκρασίες κοντά στα συνηθισμένα επίπεδα, καθώς το μελτέμι επιδρά ευεργετικά και διατηρεί τη θερμοκρασία κοντά στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το Climatebook:

Υψηλές τιμές της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας στη Μεσόγειο στα μέσα Ιουλίου 2024

Πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφονται στη Μεσόγειο θάλασσα στα μέσα Ιουλίου 2024.

Στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές της λεκάνης η επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας κυμαίνεται από 29°C – 31°C, ενώ οι αποκλίσεις από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ξεπερνούν τοπικά τους 6°C στην Αδριατική θάλασσα και τους 2-4°C στα νοτιοανατολικά. Σχετικά μικρότερες αλλά επίσης ακραίες τιμές απόκλισης της θερμοκρασίας της θάλασσας καταγράφουν οι δορυφόροι και στην περιοχή του Ιονίου Πελάγους αλλά και στην Τυρρηνική θάλασσα (έως 4°C), με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27-29°C.

Οι μόνες περιοχές που καταγράφουν θερμοκρασίες κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα είναι το Αιγαίο, όπου η ευεργετική επίδραση του μελτεμιού διατηρεί τις θερμοκρασίες γύρω τους 24 °C, και το δυτικό κομμάτι της Μεσογείου (πχ. κόλπος των Λεόντων, Βαλεαρίδες νήσοι), όπου παρατηρούνται και αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας (περίπου -1°C), επίσης λόγω της επίδρασης των τοπικών ισχυρών βόρειων ανέμων.

🌊🌡️ Υψηλές τιμές της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας στην Μεσόγειο στα μέσα Ιουλίου 2024🌡️🔴 Πολύ υψηλές για…

Posted by Climatebook on Tuesday, July 16, 2024