Καλύτερη είναι η εικόνα της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (9/7) και απείλησε σπίτια, το Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα και το Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση και φούντωσε γρήγορα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι έκαναν δύσκολη τη δουλειά των πυροσβεστών.

Η πυρκαγιά στο διάβα της έκαψε ένα αυτοκίνητο και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από το νοσοκομείο, το οποίο εκκενώθηκε άμεσα, με τους υπαλλήλους του να μένουν στη θέση τους, για να σώσουν το νοσοκομείο.

Καλύτερη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς στην περιοχή Γηροκομειό της Πάτρας, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν διάφορες ενεργές εστίες μέσα σε καμένη έκταση.

Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, που αποτελούνται από 95 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 29 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, κατά περιόδους, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν από την έναρξη της φωτιάς μηχανήματα έργου και υδροφόρες του Δήμου Πατρέων και της ΔΕΥΑΠ.

«Η φωτιά έφτασε μέσα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και μάλιστα δημιουργήθηκε μια εστία στον τρίτο όροφο, στο κτήριο μέσα. Προφανώς, από κάποιο κουκουνάρι που πετάχτηκε, επειδή η περιοχή είναι γεμάτη πεύκα. Πετάχτηκε στην ταράτσα και έπιασε εκεί ένας χώρος, αλλά δεν επεκτάθηκε, έσβησε γρήγορα», είπε ο Θανάσης Φίλιας σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ.