Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Γηροκομείο της Πάτρας, όπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να θέσουν τη φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση και βρίσκεται κοντά σε σπίτια, υπό έλεγχο.

Στην περιοχή έχει ζητηθεί η συνδρομή εναέριων πυροσβεστικών μέσων, ενώ η Αστυνομία βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε αν χρειαστεί να απομακρυνθούν προληπτικά κάτοικοι της περιοχής. Προς το παρόν, σύμφωνα με το pelop.gr, έχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί το Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα αλλά και να μεταφερθούν τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Καραμανδάνειο.

«Έχει περιοριστεί η φωτιά, υπάρχουν όμως ακόμα ενεργά μέτωπα»

Μιλώντας στο MEGA, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, ανέφερε: «Θα είναι δύσκολες οι επόμενες ώρες και ημέρες. Τα δύσκολα ξεκινάνε από τώρα, είμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. Έχει περιοριστεί η πυρκαγιά στην Πάτρα, επιχειρούν ακόμα ισχυρές δυνάμεις.

Έχει περιοριστεί αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετές ενεργές εστίες. Είναι στην άκρη της πόλης της Πάτρας εκεί που εξελίχτηκε η πυρκαγιά από την Αγίου Τρύφωνος και επεκτάθηκε σε πολύ πυκνή βλάστηση. Κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας.

Οι χρόνοι είναι καταγεγραμμένοι. Έφτασε πολύ νωρίς το πυροσβεστικό. Σταδιακά ενισχύθηκαν οι δυνάμεις. Έπρεπε να διανύσουν κάποια χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουν εκεί τα οχήματα».

Νωρίτερα ήχησε το 112, που καλούσε τους κατοίκους της περιοχής σε εγρήγορση.

Στην Γερμανού και στα Ταμπάχανα επικρατεί κυκλοφοριακός πανικός με τους πολίτες να προσπαθούν να μετακινηθούν την στιγμή που φανάρια είναι χαλασμένα και δεν υπάρχει τροχονόμος. Οι φλόγες κινήθηκαν και προς το Ιδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης.

Νέα μηνύματα, μέσω του 112, εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Γηροκομειό, Αρόη και Παγώνα στην Πάτρα, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή. Ειδικότερα, οι κάτοικοι της περιοχής Γηροκομειό καλούνται να μετακινηθούν προς την Εγλυκάδα, στο στρατόπεδο του ΚΕΤΧ, ενώ οι κάτοικοι της Αρόης και της Παγώνας καλούνται να μετακινηθούν προς την Πάτρα.

Ένα ακόμη μήνυμα εστάλη, μέσω του 112, σε κατοίκους περιοχής της Πάτρας, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γηροκομειό. Ειδικότερα, το μήνυμα εστάλη στους κατοίκους της περιοχής, Εγλυκάδα, με το οποίο καλούνται να απομακρυνθούν προς την πόλη της Πάτρας.