Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο Καραμανδάνειο, όπου ένας εκ των γιατρών ανέφερε ότι η φωτιά επεκτάθηκε στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου, αλλά ευτυχώς τέθηκε υπό έλεγχο από τους πυροσβέστες.

Ο παιδίατρος Θανάσης Φίλιας είπε σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ πως όλοι οι ασθενείς απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν σε άλλες κλινικές της πόλης.

«Έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση έγκαιρα και γρήγορα. Απομακρύνθηκαν όλα τα νοσηλευόμενα παιδιά και μεταφέρθηκαν στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, στο Ρίο και τον Άγιο Ανδρέα», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σχολιάζοντας την επέκταση της φωτιάς, ανέφερε ότι μπορεί να προκλήθηκε από ένα κουκουνάρι, όταν οι φλόγες πλησίασαν το νοσοκομείο.

«Η φωτιά έφτασε μέσα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και μάλιστα δημιουργήθηκε μια εστία στον τρίτο όροφο, στο κτήριο μέσα. Προφανώς, από κάποιο κουκουνάρι που πετάχτηκε, επειδή η περιοχή είναι γεμάτη πεύκα. Πετάχτηκε στην ταράτσα και έπιασε εκεί ένας χώρος, αλλά δεν επεκτάθηκε, έσβησε γρήγορα», είπε ο γιατρός του Καραμανδάνειου.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη φωτιά: