Υπό έλεγχο τέθηκε τα ξημερώματα, μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες η μεγάλη φωτιά στη Σέριφο που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (29/6), σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λιβάδι

Όπως δήλωσε στο Mega ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, αυτή τη στιγμή παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής και του δήμου σε επιφυλακή, αφού όμως έκαψε όλη τη νοτιοδυτική πλευρά.

Στην πρωινή ενημέρωση για την φωτιά στο νησί της Σερίφου, η Πυροσβεστική αναφέρει τα εξής:

«Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση τις απογευματινές ώρες χθες, Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, στην περιοχή Λιβάδι στη νήσο Σέριφο, επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 15 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων επτά (7) πυροσβεστών με τρία (3) οχήματα που μετέβησαν χθες το απόγευμα ακτοπλοϊκώς από τη νήσο Σύρο με το οχηματαγωγό πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ» και 22 πυροσβεστών με 11 οχήματα που μετέβησαν χθες το βράδυ από Πειραιά με το οχηματαγωγό πλοίο «ΑΝΕΜΟΣ», ενώ για την αεροπυρόσβεση έχει διατεθεί και ένα (1) ελικόπτερο.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ».

Μηνύματα από το 112 εστάλησαν τόσο το απόγευμα του Σαββάτου, όσο και το βράδυ, καλώντας τους κατοίκους των περιοχών Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι και αργότερα των θέσεων Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι να εκκενώσουν προς Λιβάδι

Ο δήμαρχος του νησιού έκανε λόγο για μέτωπο 15 χιλιομέτρων και καμένα σπίτια, αποθήκες, εξοχικά και εκκλησίες.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ο Κωνσταντίνος Ρεβίνθης τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι μια βιβλική καταστροφή. Το μέτωπο είναι 15 χιλιόμετρα ενεργό στο σύνολό του. Μιλάμε για τεράστια καταστροφή. Καμένα σπίτια, καμένα εξοχικά, καμένες αποθήκες».

Για τα σπίτια που έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές δήλωσε πως βρίσκονται «από το Καλό Αμπέλι μέχρι τη Βαγιά. Κάποια έχουν καταφέρει και τα έσωσαν οι εθελοντές και οι πυροσβέστες. Κάποια άλλα δεν τα κατάφεραν. Την ίδια ώρα κάποιες εκκλησίες έχουν υποστεί ζημιές».

Ακόμη αναφέρθηκε στους επτά πυροσβέστες με τα τρία οχήματα που έφτασαν με δυσκολία από τη Σύρο λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών τονίζοντας ότι «ευτυχώς είναι τώρα στο μέτωπο. Είναι όμως τόσο μεγάλο που δεν ξέρουμε που να πάμε. Θέλουμε να κρατηθούμε εδώ να μην έχουμε άλλες ζημιές μέχρι να έρθει η ενίσχυση από την Αθήνα».