Δύσκολο προβλέπεται το βράδυ για τη Σέριφο, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει σε εξέλιξη, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν σφοδρή μάχη με τις φλόγες.

Στο νησί αναμένονται και πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αττική και τη Σύρο. Συγκεκριμένα από την Αττική έφυγαν 22 πυροσβέστες και 11 οχήματα και από την Σύρο μεταβαίνουν 3 οχήματα και 7 πυροσβέστες.

Η φωτιά καίει σε όλο το νοτιοδυτικό κομμάτι στη Σέριφο και το μεγάλο μέτωπο είναι από το Καλό Αμπέρι με κατεύθυνση προς Βάγια και Γάνεμα.

https://www.facebook.com/reel/1114200453006722εκένωση και για τον Κουταλα το νησί καίγεται καλη δύναμη σε όλους που προσπαθούν σε συνθήκες πολύ δύσκολες η νύχτα θυμίζει την πυρκαγια του 2013

Posted by Serifos Fun on Saturday, June 29, 2024

🔥Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο στην #Σέριφο Βίντεο : Eco Serifos #πυρκαγια #Σεριφος

Posted by Forecast Weather Greece on Saturday, June 29, 2024

Ο δήμαρχος Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβίνθης μίλησε στον ΣΚΑΪ και δήλωσε πως η πυρκαγιά είναι πάνω από τα Λιβαδάκια και κατευθύνεται σε βραχώδη έκταση στο βουνό.

❗️ΤΩΡΑ: ⚠️🔥 #Φωτιά στο #Λιβάδι, #Σέριφος#πυρκαγιά

Posted by Άγιοι Θεόδωροι / Agioi Theodoroi on Saturday, June 29, 2024

Επίσης, σημείωσε ότι στο νησί πνέουν άνεμοι έντασης 10 μποφόρ, κάτι που εμποδίζει σημαντικά τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Στο σημείο επιχειρούν 4 πυροσβέστες με 1 όχημα και υδροφόρες του δήμου, ενώ εναέριες ρίψεις πραγματοποιούσαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα το 112 έστειλε δύο μηνύματα και τώρα ακόμη ένα, ζητώντας συνολικά τις εκκενώσεις οκτώ οικισμών.

🔥❗️Πολύ δύσκολη κατάσταση στην #Σσέριφο αυτή την ώρα #πυρκαγιά έχει φτάσει στο #κάλοαμπέλι και καίγονται σπίτια❗️🔥Αποκλειστικό βίντεο από τον Κωσταντίνο Βαλσαμάκη

Posted by Forecast Weather Greece on Saturday, June 29, 2024

Συγκεκριμένα, στο τρίτο μήνυμα έγραψε τα εξής: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος Λιβαδάκια & Καράβι Σερίφου απομακρυνθείτε προς Λιβάδι».

Υπενθυμίζεται, ότι στο πρώτο μήνυμα είχε ζητήσει εκκένωση των περιοχών Ράμος και Λιβάδι, με τον κόσμο να κατευθύνεται στη Σέριφο.

Έπειτα, έστειλε και δεύτερο μήνυμα και ζητούσε απ’ όσους ήταν στο Καλό Αμπέλι, τη Βαγιά, το Γάνεμα και τον Κουτουλά να φύγουν από εκεί με κατεύθυνση προς τη Χώρα του νησιού.

πηγή εξωτερικής φωτογραφίας Facebook,